İster ana yemek ister ara öğün veya çay saatleri için hazırlayabilecekeğiniz harika bir lezzet arkadaşımda tattığımdan beri aklımdaydı ve en kısa zamanda deneme fırsatı buldum.Sonuç muhteşem.
Üç katlı lezzet etimek , beşamelli ıspanak ve kaşarın nefis uyumu bence çok beklemeden bu tarifi deneyin derim
Malzemeler:
- 1,5-2 paket etimek
- 2-3 bağ ıspanak
Beşamel Sos:
- 4 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı un
- tuz
Üzerine :
- 250 gr kaşar rendesi
Yapılışı:
- Ispanaklar bir güzel yıkanıp doğranır ve tencerede kendi suyunu salıp çekene kadar kavrulur içine hiç bir şey ilave etmiyoruz
- Ayrı bir tencerede beşamel sosumuzu hazılıyoruz , Süt , tuz , un ve tereyağını tencere koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp pişiriyoruz
- Dikdörtgen bir borcama etimekler dizilir
- Pişen ıspanaklar sıcakken beşamel sos ile karıştırılır ve etimeklerin üzerine dökülür her tarafına yayılır ve bu şekilde en az 2-3 saat kadar bekletilir.Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar ilave edilip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir ve ılık olarak servis edilir.
- Eğer zamanınız var ise 1 gece önceden bu şekilde yapıp bekletebilirsiniz pişiriceğiniz zaman üzerine rendelenmiş kaşarları koyup 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirlir ve ılık olarak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder