6 Haziran 2015 Cumartesi

Etimekli Beşamel Soslu Ispanak


İster ana yemek ister ara öğün veya çay saatleri için hazırlayabilecekeğiniz harika bir lezzet arkadaşımda tattığımdan beri aklımdaydı ve en kısa zamanda deneme fırsatı buldum.Sonuç muhteşem.

Üç katlı lezzet  etimek , beşamelli ıspanak ve kaşarın nefis uyumu bence çok beklemeden bu tarifi deneyin derim

Malzemeler:

  • 1,5-2 paket etimek
  • 2-3 bağ ıspanak
Beşamel Sos:
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • tuz
Üzerine :
  • 250 gr kaşar rendesi

Yapılışı:

  • Ispanaklar bir güzel yıkanıp doğranır ve tencerede kendi suyunu salıp çekene kadar kavrulur içine hiç bir şey ilave etmiyoruz
  • Ayrı bir tencerede beşamel sosumuzu hazılıyoruz , Süt , tuz , un ve tereyağını tencere koyup muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırıp pişiriyoruz
  • Dikdörtgen bir borcama etimekler dizilir

  • Pişen ıspanaklar sıcakken beşamel sos ile karıştırılır ve etimeklerin üzerine dökülür her tarafına yayılır ve bu şekilde en az 2-3 saat kadar bekletilir.Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar ilave edilip 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirilir ve ılık olarak servis edilir.
  • Eğer zamanınız var ise 1 gece önceden bu şekilde yapıp bekletebilirsiniz pişiriceğiniz zaman üzerine rendelenmiş kaşarları koyup 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirlir ve ılık olarak servis edilir.


Hiç yorum yok:

Etiketler