Bizim oralarda Keşkek genelde Düğünlerde yapılır kocaman kazanlar içinde , bu tarif her yöreye göre değişiklik gösterebilir kimisi etli kimisi tavuklu yapar bende annemlerden öğrendiğim kadarıyla evde az ölçülü ve tavuklu hazırladım pişirmesi biraz zaman alıyor ama sonuca değer .
Kendi yaptığım ölçülerle detayları yazıyorum siz kişi sayınıza göre arttırabilirsiniz benim tarifimiden 3 porsiyon çıktı.Yaptığınız Keşkeki sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ederim.
Malzemeler: (max 3-4 porsiyon )
- 2 su bardağı aşurelik buğday
- 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
- su
- tuz
Üzeri için;
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
- Buğdaylarımızı bir güzel yıkayıp akşamdan suda ıslatın
- Tavuk göğsünü ve buğdayları ayrı tencelerelere koyup üzerlerini geçecek kadar su ekleyip bir güzel haşlayın, tavuk göğsü parça parça dökülecek şekilde , buğdaylar da iyice yumuşayıp patlayana kadar haşlanacak (düdüklü tencerede haşlanabilir) tavuk suyunu bir kenarda bekletin buğdaylara ilave edilecek
- Daha sonra tavuk parçaları minik minik didilecek ve buğdayla birlikte aynı tencereye alınıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilmeye devam edilecek ara ara tavuk suyu ilave edilebilir.Bu işlem yaklaşık 1-1,30 saat sürebilir.
- Buğday ve tavuk göğsü iyice ezilmiş ve tel tel ayrılıp macunlaşacak , bu aşamada tuzunu ilave edebilirsiniz.
- Keşkeği altta üstte doğru bir güzel karıştırdıktan sonra servis tabağına alın
- Tereyağımızı bir tavadada yakalım ve üzerine kırmızı biberimizi ekleyip karıştıralım ve servis tabağımızdaki keşkeğin üzerine dökelim sıcak sıcak afiyetle yiyelim
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder