7 Haziran 2015 Pazar

Tavuklu Keşkek


Bizim oralarda Keşkek genelde Düğünlerde yapılır kocaman kazanlar içinde , bu tarif her yöreye göre değişiklik gösterebilir kimisi etli kimisi tavuklu yapar bende annemlerden öğrendiğim kadarıyla evde az ölçülü ve tavuklu hazırladım pişirmesi biraz zaman alıyor ama sonuca değer .


 

Kendi yaptığım ölçülerle detayları yazıyorum siz kişi sayınıza göre arttırabilirsiniz benim tarifimiden 3 porsiyon çıktı.Yaptığınız Keşkeki sıcak sıcak tüketmenizi tavsiye ederim.



Malzemeler: (max 3-4 porsiyon )

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • su
  • tuz
Üzeri için;
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:
  • Buğdaylarımızı bir güzel yıkayıp akşamdan suda ıslatın
  • Tavuk göğsünü ve buğdayları ayrı tencelerelere koyup üzerlerini geçecek kadar su ekleyip bir güzel haşlayın, tavuk göğsü parça parça dökülecek şekilde , buğdaylar da iyice yumuşayıp patlayana kadar haşlanacak (düdüklü tencerede haşlanabilir) tavuk suyunu bir kenarda bekletin buğdaylara ilave edilecek
  • Daha sonra tavuk parçaları minik minik didilecek ve buğdayla birlikte aynı tencereye alınıp kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirilmeye devam edilecek ara ara tavuk suyu ilave edilebilir.Bu işlem yaklaşık 1-1,30 saat sürebilir.
  • Buğday ve tavuk göğsü iyice ezilmiş ve tel tel ayrılıp macunlaşacak , bu aşamada tuzunu ilave edebilirsiniz.
  • Keşkeği altta üstte doğru bir güzel karıştırdıktan sonra servis tabağına alın 
  • Tereyağımızı bir tavadada yakalım ve üzerine kırmızı biberimizi ekleyip karıştıralım ve servis tabağımızdaki keşkeğin üzerine dökelim sıcak sıcak afiyetle yiyelim
Afiyet Olsun.



Hiç yorum yok:

Etiketler