22 Temmuz 2015 Çarşamba

Lokumlu Kifla & Lorlu Dereotlu Poğaça


5 çayı için bir hamur iki tarif hem tatlı hem tuzlu bişeyler hazırlamak isterseniz işte bu tarif tam size göre puf puf bir hamur içini istediğiniz şekilde lezzetlendirebilirsiniz ben tatlı olanı çikolatalı ve lokumlu tuzlu olanı dereotlu lorlu hazırladım


Malzemeler:

  • 2 ad yumurta (1 ad yumurtanın sarısını ayının beyazı+1 ad yumurtayı hamura koyun)
  • 1 pk yaş maya
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kadar sıvıyağ
  • tuz
  • 7-8 su bardağı kadar un
Lorlu Dereotlu Poğaça için (Hamurun Yarısı)
  • 1 su bardağı lor
  • 1 demet dereotu
Lokumlu Kifla (Hamurun Yarısı)
  • 1 kase kuş lokumu veya 1 kase parça çikolata
  • üzerine sürmek için 1 yemek kaşığı toz şeker ve 1 çay bardağı su


Yapılışı:















  • Sütü bir cezvede ısıtın , içine mayayı koyup eritin
  • Geniş bir kabın içine un (önce 5-6 bardak koyun daha sonra hamurun kıvamına göre ekleyin) , sıvıyağ , 1 ad yumurtanın sarısını ayının üstüne kullanıcaz beyazı ve 1 ad yumurtayı hamura koyun , tuz , toz şekeri koyun ve yavaş yavaş mayalı sütü ekleyin ve yoğurmaya başlayın hamurumuz yumuşak bir kıvam almaya başlıcaktır un az felirse azar azar ilave edin
  • Hamurumuzu bir güzel yoğurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalandırın
  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün  Lorlu Dereotlu Poğaça için hamurun içine ince ince kıyılmış dereotunu ve loru ekleyip yoğurun tekrar üzerine nemli bir örtüp ılık bir yerde 30 dakika kadar mayalandırın
  • Mayalanan Lorlu Dereotlu Poğaça hamurunu minik yuvarlaklar halinde kopartıp fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında içini çekip alt üst kızarana kadar pişirin



  • Mayalanan diğer hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp merdane yardımı ile çok bastırmadan açın bir kenarına lokumve çikolataları koyup sarın ve tepsiye dizin 30 dakika kadar bu şekilde dinlendirin
  • Dinlenen hamurun üzerine bir kabın içinde 1 çay bardağı su ile şekeri karıştırdıktan sonra fırça yardımı ile Kiflalırın üstüne sürün önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında içini çekip alt üst kızarana kadar pişirin Kiflalar fırında çıktıktıktan sonra üzerine kalan şekeri sudan tekrar sürün isteğe göre pudra şekeri veya toz şeker serpiştirip ikram edin
Afiyet Olsun.



13 yorum:

Güloanne Mutfakta Gülten dedi ki...

Ohhh süper lezzetler ellerinize sağlık .Sevgiler

ÖRGÜÇANTAM-Hatice yazıcı dedi ki...

çok güzel bir tarif ellerinize sağlık

gultasarim dedi ki...

ellerinize sağlık .Sevgiler

ARZU'nun Lezzet Adası dedi ki...

ne güzel bir hamurdan iki lezzet ellerinize sağlık...

Renkli Pasta Sepeti dedi ki...

Bir hamur, iki tarif. Çok güzel... Elelrinize sağlık.. Sevgiler....)

Aslı'nın Dünyasıı dedi ki...

Elinize sağlık (:

Nilgün M dedi ki...

ikisi de enfes elinize sağlık

audrey dedi ki...

çok değişik bir tarif elinize sağlık..

Bahar Elkovan dedi ki...

Çok güzeller ama dereotluna bayılırım. O favorim

Kendi Mutfağında Şef dedi ki...

Hem tatlı, hem tuzlu olarak çay saatinde güzel olmaz mı, ellerinize sağlık.

nilgün aydın dedi ki...

Nefis ellerinize sağlık

audrey dedi ki...

Çok güzel görünüyor :)

Fulya Süzen dedi ki...

Selam,
Ellerinize sağlık, ikisi de harika görünüyor, tadına da eminim:)
Ben de sizi beklerim sayfama, katılırsanız çok mutlu olurum...
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...

Etiketler