10 Mart 2016 Perşembe

Çatlak Kurabiye


Bu tarifim yine İnstagramın Fenomeni Fatih Güllüoğlu ' ndan çok güzel tarifleri var hangisini denesem şaşırdım :)
Nefis bir tarif yaklaşık 30 adet kadar çıktı ben minik minik yuvarladım
Çatlak Kurbişleri arkadaşım duasına giderken yaptım götürdüm ikram için :)

Dışı Kıtır içi yumuşacık bir kurabiye :) tarifi aynen yazıyorum sonuç nefis

Malzemeler:

  • 100 gr un
  • 25 gr kakao
  •  Kabartma tozu paketiniz eğer 5 gramlıksa ; yarım paketten azıcık fazla 
  • 120 gr pudra şekeri
  • 25 gram tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı portakal suyu
  • 50 gr hindistan cevizi
  • 50 gr minik damla çikolata ( çikolataların çok minik olması , dış yüzeyini bozmaması açısından önemli ) 
  • 1-2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı:
  • Tüm malzemeler bir kapta yoğurulur.
  • Oldukça gevşek bir hamur elde edilir.
  • Bu şekile hamuru işleyemeyeceğinizden ,bir naylona sarıp ,buzdolabında 15-20 dk dinlendirilir.
  • Daha sonra hamur çıkartılıp ceviz büyüklüğünde yuvarlanır tekrar dolaba kaldırılır **Bir süre dinlendikten sonra her tarafının pudra şekerine bulayalım 
  • Bembeyaz olmalarına dikkat edin açık yeri kalmasın..Çünkü fırında çatlayarak , çikolatalı içlerinin görünmesini ve bu kontrastla nefis bir manzaranın oluşmasını bekliyoruz önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 150 derecede 10 dakika pişirmeniz kafi 
Afiyet Olsun



4 yorum:

D. Soygul dedi ki...

Pek lezzetli görünüyor. Çatlak görüntü de sirinlik vermis.

Zencefil Tasarım Evi dedi ki...

benim favorilerimden bu kurabiye. Ellerinize sağlık

Lerzan Kara dedi ki...

bir daha ki sefere tarifi bardakla alsak :)) mutfak tartım bozuldu da :(
kurabiye canavarı olarak hemen yapabilirim ellerinize sağlık

Guzellik Hikayesi dedi ki...

Pek lezzetli görünüyor.

Etiketler