7 Mart 2016 Pazartesi

Pastane Simidi Çıtır Çıtır


Aslında bu Simit tarifini yıllar önce paylaşmıştım Güllüoğlu'nda katıldığım etkinlikte yapmıştık sonuç nefis olmuştu o günden beri bu tarifi yaparım püf noktalarına dikkat ettiğiniz sürece Pastane üsülü puf puf yumuşacık simitleriniz olur , o gün paylaştığım oranlar gr olarak verilmişti çünkü verilen tarif bu şekilde ama İnstagramda lezzetduragi sayfamda bu tarifi paylasinca normal bardak kasik olculeri cok soruldu bende tarifi revize edip tekrar eklemek istedim.


Malzemeler;(ben bu tarif ile 18 ad simit yaptım)
  • 1 kg un
  • 25 gr yaş maya --- 1 paket 40 gr yarısından az fazla
  • 50 gr toz şeker --- 1/2 çay bardağı orta boy ince belli
  • 25 gr tuz --- 1 yemek kaşığı dolusu veya ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz
  • 100 gr sıvı yağ --- 1 çay bardağı orta boy ince belli
  • 1 yumurta
  • 500 ml su 
Üzeri için;
  • 1/2 su bardağı Üzüm Pekmezi 
  • 1/2 su bardağı su
  • Kavrulmuş Susam
Yapılışı;
video
  • Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın

  • Tüm malzemeler unun içine konulur
  • Unu ortasından kenara doğru yavaş yavaş karıştırarak yoğurulur
  • Ele yapışmayacak orta sertlikte bir hamur elde edip 15-20 dk kadar dinlenmeye bırakın 
  • Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın ve tekrar 10-15 dk kadar dinlendirin.
  • Dinlenen hamur parçalarını elinizle uzun çubuk haline getirin ve tekrar 10-15 dk dinlendirin
  • Uzun çubuk haline getirilen hamurları karşılıklı olarak ters yöne döndürüp iki ucundan tutup havaya kaldırın örgü gibi sarın , uçları birleştirip elinizle bastırarak ezin
  • Tüm hamura bu işlemi yaptıktan sonra , ayrı bir kapta 1/2 ölçü ile karıştırılan pekmezli suya simitleri batırın ve susama bulayın , elimizle döndürerek şekillerini düzeltip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dk pişirin (ev tipi fırınlarda 180-185 derece olabiliyor) veya kontrollu bir şekilde pişirin her fırın farklı olabilir.
  • Simitler tam 20 dakikada pişmeli , 19 dakikada pişer ise fırın sıcak , 21 dakikada pişer ise fırın soğuk demektir.
Afiyet Olsun.



İnstagram / lezzetduragi
Daha önceki yıllarda paylaştığım tarife buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz

7 yorum:

Aslı'nın Dünyasıı dedi ki...

Elinize sağlık (:

Billur dedi ki...

Simite bayılırım;) Bunu denemeliyim, teşekkürlrr tarif için.

Guzellik Hikayesi dedi ki...

Pazar kahvaltımız vazgeçilmezi simit.

birgül erdogan dedi ki...

Çok güzell. Ellerinize sağlık.
birgulunlezzetleri

Lerzan Kara dedi ki...

simite bayılırım
denemek istiyorum ama acaba beceremezmiyim diye hiç başına geçmedim
sizin tarifiniz çok açık olduğu için deneyeceğim

audrey dedi ki...

Ben sokak simitçiyim:)

lezzetduragi dedi ki...

Teşekkürler degerli yorumlarınız için
Lerzan hanım püf noktalarına dikkat ederseniz bence olur afiyet olsun şimdiden

Etiketler