18 Nisan 2016 Pazartesi

Çilekli Kakaolu Tart Kek



Çilek tezgahlarda yerini almaya başlamışken güzel bir kek yapmanın tam vakti Kakaolu puf puf bir kek , pastacı kreması ve çileğin nefis uyumu denemeye değer



Malzemeler:(28 cm cam tart kalıbı- klasik kahve fincanı) 

  • 2 adet yumurta 
  • 2,5 kahve fincanı toz şeker
  • 1/2 kahve fincanı ılık su
  • 1/2 kahve fincanı sıvıyağ 
  • 1 kahve fincanı yoğurt
  • 3,5 kahve fincanı un 
  • 1yemek kaşığı kakao
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu 
  • kalıbı yağlamak için 1 tatlı kaşığı tereyağ biraz un 
  • 15-20 ad cilek 
Pastacı Kreması

  • 200 gr süt--1 su bardağı
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1yemek kaşığı un 
  • 1yemek kaşığı nisaşta
  • 2yemek kaşığı tozşeker
  • 1 pk vanilya 
  • 1 yk tereyağ 

video

Yapılışı:

  • Yumurta beyazı ve şeker yaklaşık 10 dk mikser ile çırpılır,
  • Sarılar ilave edilerek çırpmaya devam edilir, çırpma işlemi devam ederken su, sıvıyağ ve yoğurt koyulur yine çırpılır , un , kakao , vanilya kabartma tozu da ilave edilerek spatula ile karıştırılır 
  • Bir güzel karıştırdıktan sonra kalıbımı tereyağ ile yağlanır üzerine az un serpiştirilir fazlalığı dökülür önceden ısıtılmış 170-180 derecelik fırında içini çekene kadar pişirilir. 
  • Kürdan yardımı ile kontrol edilip için çekmiş ise fırında çıkartılır ve biraz ılıdıktan sonra ters çevrilir.
  • Krema için tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeler tencereye alınır orta harlı ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir, daha sonra ocaktan alınarak içine tereyağ ve vanilya koyulur blendır yardımı ile pürüsüz bir kıvam elde edilir,ters çevrilmiş kekimizin üzerine yayılır çilekle süslenir  
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler