6 Kasım 2016 Pazar

Erikli Galette & Kurabiye Hamurundan Erikli Tart

Kendini Erikli Galette sanan kurabiye hamurundan Erikli Tart  😁gecenlerde yaptığım Kurabiye hamurundan biraz kalınca dolaba atmıştım cuma günü de pazarda erikleri görüp almıştım ve bugun cayın yanına yakışır diye değerlendirmek istedim sonuçmuuu 😋😋  nefiss denemek isterseniz 



Kurabiye Tarifim


Malzemeler

  • 100 gr tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri 
  • 1 pk vanilya1 cay kaşığı karbonat
  • 2-3 su bardağı un(kıvamına göre azar azar ilave edilecek)
  • 10 ad dilimlenmiş erik
  • üzerine serpiştirmek için pudra şekeri 
🔺Yapılışı

  • Tereyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın ve yumurtayı ekleyin çırpmaya devam edin
  • 🔺un,vanilya ve karbonatı eleyerek ilave edin ve yoğurun eğer kıvamını cıvık olursa azar un ekleyin,kulak memesi kıvanında nir hamur elde edince buzdolabı poşetine koyup 30 dk kadar buzdolabında bekletin
  • 🔺yağlı kağıt üzerine hamuru alıp açın ve servis tabağı ile sekil vererek kesin
  • 🔺hamurun kenarından 2 parmak boşluk bırakarak dilimlenmiş erikleri dizin üzerine pudra şekeri serpiştirin ve kenardaki hamuru üzerine doğru kapatın ve bamurun kenarına fırça yardımı ile su sürün
  • 🔺önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 45-50 dk pişirin
  • 🔺fırından cıkartıp biraz ılıdıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edin 
Afiyet Olsun




Hiç yorum yok:

Etiketler