11 Kasım 2016 Cuma

İncirli & Cevizli & Muhallebili Kek


Bu öyle bir tatlı ki bir deneyen bir tadan asla vazgeçemeyecek garanti ediyorum.Denemeye değer bir dilim asla yetmeyecek 


 Kek Malzemeleri

o    4 ad yumurta
o    1 su bardağı toz şeker
o    1 çay bardağı süt
o    1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş)
o    6 adet kuru incir
o    1 su bardağı un
o    1 tatlı kaşığı tarçın
o    1 pk vanilya
o    1 pk kabartma tozu
Muhallebi Malzemleri
o    3 su bardağı süt
o    2 yk kaşığı nişasta (tepeleme)
o    2 yk kaşığı un (tepeleme)
o    5 yk kaşığı toz şeker
o    1 yk tereyağı
o    1 pk vanilya
o    1 pk toz krem şanti
Şerbeti için:
o    1 su bardağı ılık su
o    1 çay kaşığı tarçın
o    2 yk toz şeker
Üzeri için:
o    1 sb hindistan cevizi
o    1 çay kaşığı tarçın
o    1 yk kakao
Yapılışı:
  • Önce kekimizi hazırlıcaz bunun için Oda ısısında beklettiğimiz Yumurtayı ve toz şekeri köpük köpük olana kadar bir güzel çırpın
  • Sütü ekleyip çırpmaya devam edin , homojen bir karışım elde ettikten sonra , iri bir şekilde rondodan çekilen ceviz ,un,tarçın,vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile hamuru söndürmeden alttan üstte doğru karıştırıyoruz.
  •  İncirleri minik minik zar şeklinde keselim ve 1-2 yemek kaşığı un koyduğumuz bir kasenin içinde incirleri una bulayalım ve fazla olan unu incirleri süzgeçe koyup ununu atalım ve hamurun karışımına koyup karıştıralım
  • Tereyağ ile yağlanmış dikdörtgen bir kabın içine karışımı dökelim , önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dk pişirelim.Pişip pişmediğini kürdan yardımı ile test edelim piştikten sonra ılıması için bir kenarda bekletelim


  • Kek pişerken muhallebisini hazırlamaya başlayalım.Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.Koyubir kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım , daha sonra toz şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım ve koyu bir kıvam almasını sağlayalım
  • Kekimiz piştikten sonra bir kenarda ılımasını beklerken şerbetini hazırlayalım,bir kabın içine ılık su, şeker ve toz tacını koyup karıştıralım.
  •  Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 3-5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine muhallebiyi döküp eşit bir şekilde yayalım
  •  Geniş bir kabım içinde hindistan cevizi , tarçın ve kakaoyu karıştıralım ve muhallebili kekin üzerin serpiştirelim.
  • Tatlımız hazır servis etmeden buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimliyerek servis edebilirsiniz

Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Etiketler