10 Aralık 2016 Cumartesi

Humus


Humus severmisiniz veya nohut sonuçta içeği nohuttan oluşuyor nohutun ezilmiş hali ben kimyon koymadan hazırladım bu kez ilaveten maydanoz ekledim.Meze olarak masanıza renk katar denemek isterseniz diye tarifi ekliyorum





Malzemeler:
  • 2 su bardağınohut
  • 4-5 yemek kaşığıtahin
  • 3-4 dişsarımsak
  • 1 ad limonun suyu

  • 1/2 çay bardağızeytinyağı
  • 1/2 demet maydanoz
  • tuz
Üzeri için:
  • 4-5 yemek kaşığızeytinyağı
  • 1 çay kaşığıtatlı toz kırmızı biber
  • birkaç ad haşlanmış nohut
Yapılışı:
  • Nohutları mümkünse bir gece öncesi suda ıslatıyoruz veya sizden benim gibi notuh yemeği yapacaksanız eğer 1 kg birden ıslatın ve haşlayın yemek yapacağınız kadarını ayırın diğerini difrize atın 😊 sonrası için kolay olsun
  • Nohutlarımızı haşlıyoruz ve kabuklarını ayırıyoruz biraz vakit alıyor ama isterseniz ayıklamayabilirsiniz zaten rondodan geçirdiğimiz için ezilmiş oluyorlar 
  • Mutfak robotuna veya rondoya Haşlanmış nohut, tahin, sarımsak, limon suyu, zeytinyağı, maydanozu ve tuzu koyup püre kıvamını alana kadar karıştırın 
  • Humus karışımını servis tabağına yayın, orta kısmında hafif bir çukur açın. 
  • Küçük bir sos tavasında zeytinyağını kızdırıp tatlı toz kırmızı biberi yakın. 
  • Kızgın yağı humusun üzerine gezdirip haşlanmış nohut ile süsledikten sonra servis edin

Püf Noktası
  • Diğer malzemelerle karıştığında püre haline gelen haşlanmış nohudun kıvamını koyu ise biraz su eklemeyebilirsiniz
Pişirme Önerisi
  • Önceden suda beklettiğiniz ve suyunu süzdükten sonra duru suda haşlayacağınız nohutları düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz.Haşlanmış nohutların kabuklarını tek tek ayıklamanız humusun kıvam ve kalitesini arttıracaktır
Servis Önerisi
  • Hazırladığınız humusu, kızarmış ekmek dilimleri ya da mısır cipsleri eşliğinde servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler