21 Aralık 2016 Çarşamba

Kıymalı Beşamelli Karnıbahar



Akşam yemeği için pratik ve çokk lezzetli bir tarif önerim var Kıymalı Beşamelli Karnıbahar denemek isterseniz tarifi ekliyorum hemde videolu bir görselim var :)



  • Malzemeler:

  • 500 gr karnabahar(1/2 sb su ile yaklaşık 10 dk buharda kısık ateşte pişirilecek)
  • Beşamel için ve karışımı için : 
  • 2,5 sb süt 
  • 2 yk un
  • 1 yk tereyağ 
  • tuz
  • 200 gr kıyma (az yağ ile tavada kavrulacak)
  • Üzerine ; 
  • Muratbey Naturena Fessita Peynir Dilimleri 
  • tuz 
Yapılışı:
  • Karnabahlarımızı buharda pişiriyoruz 
  • Kıymayı kavuruyoruz 
  • Beşamel için sütün içine unu koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ocaktan alıp tereyağını ekliyoruz karıştırarak tereyağın erimesini sağlıyoruz ve kavrulmuş olan kıyma ile birleştiriyoruz 
  • Cam bir kabın içine karnıbaharlarımızı diziyoruz 
  • üzerine beşamelli kıymalı karışımı döküyoruz ve Naturena Fessita kaşar dilimlerini üzerine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-15 dk pişiriyoruz 
Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Etiketler