17 Aralık 2016 Cumartesi

Muratbey Naturena Dolgulu Dilim Poğaça




Yeni bir haftaya yeni umutlara Günaydın
Gözüne uyku girmeyenler erkenden uyananlar burdamı kahvaltıya mis gibi kaşarlı minnak poğacacıklar yapalım kek kalıbına dizelim kabarsınlar pişince dilimleyelim buyrun tarifi


KAŞARLI DİLİM POĞAÇA


Malzemeler:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1/2 sb zeytinyağ
  • 1 ad yumurta sarisi üstüne
  • 1 pk yaş maya 42 gr
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 pk kabartma tozu
  • 6-7 su bardağı un (200 ml su bardağı ile tam geliyor hamur birazcık cıvık kalacak çok sert bir hamur olmasın)
  • içine #muratbey #naturena Kaşar dilimleri
Yapılışı:
  • Yoğurma kabının içine ılık su , süt , toz şeker ve maya konularak maya eriyene kadar bir çırpıcı yardımı ile karıştırılır (mayanın kabarması için su ve süt ılık olması gerekli )
  • Maya ve şeker eridikten tuz eklenerek karıştırılmaya devam edilir 
  • Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır.Yoğurlan hamurun üzeri bir bez ile örtülüp sıcak bir ortamda 30-35 dk kadar mayalanması için bekletilir.
  • Hamur biraz cıvık olması gerekli un çok eklenirse sert olur ve kabarmaya bilir
  • Mayalandıktan sonra hafifçe yaglanmış baton kek kalıbına minik yuvarlaklar yaptığımız ve içine dilim naturena kaşar koyduğumuz hamurları yuvarlıyoruz ve istediğimz şekilde diziyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpiştirilir
  • 10-15 dk kadar ılık bir ortamda mayalandırılır daha sonra Mayalanan hamuru 2-3 dakika önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir bu süre her fırına göre değişiklik gösterebilir alt ve üst kısmı renk değiştirip içini çekene kadar pişirilir 
  • Fırından çıkınca dilimlenerek servis edilir

Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

Etiketler