4 Aralık 2016 Pazar

Peynirli Dereotlu Poğaça

Poğaça varsa kahvaltıda kahvaltıyı kurtarır ,mutluluk sebebidir bizim için birde derotlu ve peynirli ise miss .
Fırından yeni çıkmış kokusu ve sıcaklığı ise yemeğeceği varsa bile iştah açar. Dereotunu herkes sevmez biraz keskin kokusu var ama ben severi herşeyde kullanasım var.
Bu tarif bol miktarda dereotu içerir.Siz ağız tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz ben poğaçaları yuvarlarken içine Muratbey Sürmeli peynir parçaları da ekledim.

Malzemeler
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 ad yumurta
  • 1/2 demet dereotu
  • tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • 2,5-3 su bardağı un azar azar eklenecek kıvama göre ayarlanacak daha az da olabilir yumuşak ele yapılmayan bir hamur oluyor
Üzeri için:
  • 1 ad yumurta sarısı
  • 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ

 Yapılışı:


  • Sıvıyağ , yoğurt ve yumurtayı derin bir kabın içinde karıştırın 
  • İnce ince kıydığınız dereotunu yağlı karışıma ekleyin. 
  • Unu azar azar ekleyip kabartma tozu ve tuzu katın. 
  • Tüm malzeme özleşip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun.Beze halinde getirilen hamuru 10-15 dk oda sıcaklığında diblendirin
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp avuç içinizde yuvarladıktan sonra içine bir parça Muratbey Sürmeli peynir koyup kapatın 
  • Poğaçaları aralıklı olarak fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerlerine sıvıyağ ve çırpılmış yumurta sarısı sürüp tekrar oda sıcaklığında 5-10 dk dinlendirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarıp kabarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 
  • Ilık olarak servis edin
Püf Noktası
  • Kullanılan un miktarını azar azar ekleyin kıvamına göre ayarlayın yumuşak kıvamlı bir ahmur elde edene kadar yoğurun 
  • Bezeler haline getirdiğiniz hamuru oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra sekin verin.Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler