6 Ocak 2017 Cuma

Muhallebili İncirli Islak Kek



Bu öyle bir lezzet ki bayılacaksınız hele ki sizde benim gibi bir oturusta 1 kg incir yiyinlerden iseniz tam size göre tazesi kurusu fark etmez hepsine bayılırım.

Kek Malzemeleri;
  • 4 ad yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 10-15 adet kuru incir (incirleri ılık suda 5-10 dk bekletin yumusasınlar,sonra minik küpler halinde kesin)
Kekin üzerini ıslatmak için;
  • 1/2 su bardağı tahin
  • 1/2 su bardağı pekmez
Üst Kreması İçin;
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 su bardağı sıvı krema
Yapılışı:
  • Kek için,yumurta ve şekeri köoük köpük olana kadar çırpın,diğer tüm malzemeleri yavaşça ekleyin ve bir spatula yardımı ile karıştırın.
  • Biraz katıyağ ile dikdörtgen borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
  • Kreması için ,Tereyağ,krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri koyup muhallebi kıvamaına gelene kadar karıştırarak pişirin.Çırpma teli ile güzelce çırpıp ılımaya başlayımca içine tereyağ,krema ve vanilyayı da ilave edin yine güzelce çırpıyoruz  ve bekletiyoruz ara ara karıştırmayı unutmayın yoksa kabuk tutar
  • Pişen kekimizi soğuması için bir kenarda bekletiyoruz ve souğuduktan sonra üzerine tahin ve pekmezi hertarafına gelecek şekilde döküyoruz ve güzelce çekmesi için biraz bekletiyoruz
  • Kekimiz karışımı çektikten sonra kremasını da düzgünce döküp üstünü düzelttikten sonra, süslemek için üstüne dövülmüş ceviz  serpiştirerek buzdolabında en az 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapıyoruz
 Afiyet Olsun
 

2 yorum:

Aslı'nın Dünyasıı dedi ki...

Nefis görünüyor (:

Derya dedi ki...

Elinize saglik nefis görünüyor 😊

Etiketler