Dışarda yağmur hava biraz kapalı kahvemi yaptım romantik olsun diye mum da yaktım 😊 yanında da Cocostar Kurabiye keyif bende
Bu lezzetli kurabiyeyi Gülay'da tatmıştım 😋 enfess bence kahve yanına cok yakıışıyor isterseniz
Malzemeler;
- 1 kahve fincanı kakao
- 2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
- 250 gr tereyağ
- 2 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 pk kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1,5 su bardağı hindistancevizi
- 1,5 çay bardağı purda şekeri
- 1 yumurtanın akı
Süslemek İçin:
- Bitter ve beyaz çikolata
- Antep fıstığı
- Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.
- Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
- Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.
- Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.
- İç malzemeden koyarak hamuru kapatın.
- Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Fazla basık olmasınlar.
- Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.
- 175 derecede kurabiyeleri pişirin.
- Çikolatayı eritin. Çatalla üzerinde gezdirin. Antep fıstığı ile süsleyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder