9 Ocak 2017 Pazartesi

Muhallebili Elmalı Kup


İster Tepside ister bardakta porsiyonluk olarak yapılabilir nefis, pratik, lezzetli hafif sütlü meyveli bir tatlı

Muhallebi Malzemeleri:
  • 750ml süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
içine:
  • dövülmüş ceviz, kuru üzüm, tarçın
  • 5 adet elma
  • 1 rer yk toz şeker (her bir yarım elmanın içine)
  • 2 sb su
  • 10 adet pötibör bisküvi (veya kaç kişilik yapılacak ise 1 elmadan 2 kişilik)
  • hindistan cevizi üzerine serpmek için
Yapılışı:

  • Elmaları soyun, ikiye kesip çekirdek yuvalarını çıkartın.
  • Yayvan bir tencereye çukur kısmı alta gelecek şekilde dizin. 
  • Üzerlerine 1 rer yemek kaşığı toz şeker serpiştirin
  • Su ekleyip yumuşayana kadar pişirin orta harlı ateşte yaklaşık 10 dk
  • Muhallebi için ; Tereyağı hariç tüm malzemeleri bir tenreye koyup devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. 
  • Pişince yağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
  • İç malzemeleri ceviz , kuru üzüm ve tarçını bir kasede karıştırın. 
  • Bardakta yapacak iseniz alt kısmına bisküviyi koyun , Pişen elmaları tek tek alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurun ve bisküvinin üzerine kapatın VEYA tepside yapacak iseniz Pişen elmaları tek tek alıp çekirdek yuvalarını iç malzemeyle doldurup üzerine bir bisküvi kapatın ve bisküvi altta kalacak şekilde tepsiye veya cam kaba dizin
  • Daha sonra üzerine muhallebiyi dökün , hindistan cevizi serperek buzdolabında soğumaya bırakın.
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Etiketler