Pırasalı Börek
Malzemeler
- 2 adet yufka
- 3-4 dal pırasa
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 2-3 yk sirke
- 1 ad yumurta sarısı+1 yk sıvıyağ
- Pırasa yıkanır, ince doğranır.
- Tencereye az sıvı yağ konarak pırasalar eklenir, bir güzel kavrulur
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ ile sirke karıştırılır
- 1 adet yufka 6 eşit parçaya bölünür
- Bölünen üçğen parçalara sıvı karışım sürülür.
- Pırasalı harç yufkanın geniş tarafına konulur ve çok sıkı olmayacak şekilde sarılır ve kendi etrafında çevrilir
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekler dizilir.
- Yumurta sarısına 1 yk sıvı yağ eklenerek çırpılır, fırça ile yufkaların üzerine sürülür.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Nasıl güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık ,pırasalı börekleri bayağı sevmeye başladım.
Yorum Gönder