29 Mart 2017 Çarşamba

Pırasalı Sirkeli Gül Börek


Çıtır çıtır bir lezzet Pırasalı böreği daha önce denemediyseniz bence hemen deneyin nefisss,hazır yufkadan yaptım ben içinde eksta hiçbirşey yok ama lezzeti tartışılmaz

Pırasalı Börek 
Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 3-4 dal pırasa
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 2-3 yk sirke
  • 1 ad yumurta sarısı+1 yk sıvıyağ
Yapılışı

  • Pırasa yıkanır, ince doğranır. 
  • Tencereye az sıvı yağ konarak pırasalar eklenir, bir güzel kavrulur 
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ ile sirke karıştırılır
  • 1 adet yufka 6 eşit parçaya bölünür
  • Bölünen üçğen parçalara sıvı karışım sürülür.
  • Pırasalı harç yufkanın geniş tarafına konulur ve çok sıkı olmayacak şekilde sarılır ve kendi etrafında çevrilir
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye börekler dizilir. 
  • Yumurta sarısına 1 yk sıvı yağ eklenerek çırpılır, fırça ile yufkaların üzerine sürülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 
Afiyet olsun.


1 yorum:

GÜLÜMSE YÜZÜME dedi ki...

Nasıl güzel gözüküyor. Ellerinize sağlık ,pırasalı börekleri bayağı sevmeye başladım.

Etiketler