Merhabalar,
Pud puf bir tarifim var daha önce de denemiştim Alman Pastasını ama bu kez yaptığım hamur daha puf oldu mutlaka deneyin derim nefisss
Alman Pastası
Hamuru için;
Üzeri için;
Pud puf bir tarifim var daha önce de denemiştim Alman Pastasını ama bu kez yaptığım hamur daha puf oldu mutlaka deneyin derim nefisss
Alman Pastası
Hamuru için;
- 1 cb ılık süt
- 1 cb ılık su
- 1 pk instant maya kuru(10gr)
- 1 yk tereyağ
- 1 ad yumurta
- 2-3 sb kadar un (azar azar ilave edilecek hamur hafif ele yapışacak)
- 1 ck mahlep
- 1 tutam tuz
- 1 tk şeker
- 1 pk Kenton Pastacı Kreması kullandım ben veya pastaci kremasi hazırlayabilirsiniz
- Kreması için;
Kenton hazır pastacı kremasını 2-2,5 sb süt ile çırpın ve hazır
arasına koymak için;muz
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 ad yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 pk vanilya
- 1-2 yemek kaşğı tereyağ
- Krema için bir tencerenin içine tereyağ ve vanilya hariç tüm malzemeler konulup bir çırpıcı yardımı ile iyice karıştırıyoruz ve kısık ateşete muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra ocaktan alıp içine tereyağ ve vanilyayı koyup eriyene kadar karıştırıyoruz soğması için bekletiyoruz ara sıra üzerin kabuklanmasın diye karıştırmayı unutmayın
Yapılışı:
- Un hariç tüm malzemeleri karıştıralım ununu azar azar ekleyin
- Ele yapışacak kıvamda yumuşak bir hamur olucak
- Üzerine örtüp ılık ortamda 1-2 saat mayalanması için bekletin
- Mayalanınca hamuru eşit bir şekilde yuvarlak parçalara bölün ve yuvarlayın yaklaşık 10-12 ad yuvarlak çıkıyor
- Tepsiye yerleştirin.
- Tepside 25-30 dk kadar mayalandırın.
- 180 derecelik fırında pişirin.
- pudra şekeri veya çikolata benmari üsülü eritilmiş
- Pişen hamurlarımızı soğuktan sonra ortadan keselim.
- Kremayı arasına sıkıp muz dizelim.
- Üst kapağı çikolataya batırıp üstüne koyalım veya pudra şekeri serpelim
3 yorum:
Yıllar önce tek parça yapmıştım. Aslında sevmiştik niye yapmamışım ki yeniden. Böyle porsiyonluk da çok güzel görünüyor:))
bayılırım... elinize sağlık ..ilk fırsatta deneyeceğim.
Çok severim ama uzun zamandir hamur islerine mesafeliyim.
Yorum Gönder