28 Mayıs 2017 Pazar

Fırında Patlıcan Kebap


Merhabalar,

Bugun Ramazan'ın 2.günü 
İftar için Fırında Patlıcan Kebap hazırladım pişme süresi biraz uzun olabiliyor ama bence sonuca değer diye düşünüyorum bu aradaa videosuda var aşağıda izleyebilirsiniz.

Anlık paylaşımlar için  ;
İnstagram hesabımdan takip edebilirsiniz  @lezzetduragi 

Facebook Hesabı  Lezzet Duragı


Fırında Patlıcan Kebabı 

Malzemeleri

  • 3 ad orta boy patlıcan
  • 400 gr orta yağlı kıyma
  • 1 ad kuru soğan
  • 1 ad yumurta
  • Karabiber,Kimyon,Kekik,Pul biber,Tuz
Üzeri için:
  • 1 ad domates
  • 1 ad yeşil biber
  • 1 ad soğan
  • 1 yk salça
  • 1 sb su
  • tereyağ
  • 1-2 yk sıvıyağ

Yapılışı:

  • Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup iki parmak kalınlığında kesip tuzlu suda yaklaşık 30 dk kadar bekletin.
  • Rondodan geçirilmiş soğanın suyu sıkılarak baharatlar ve yumurta ile birlikte kıyma yoğurulur.
  • Bir süre bekletildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp köfte şekli verin,patlıcanların da suyunu sıkıp hazırlayın.
  • Küçük bir borcama bir patlıcan bir köfte şeklinde dizin.
  • Üzerine dilimlenmiş domates ve biberleri dizin ortasına dörte bölünmüş soğanı koyup ayrı bir kapta salca sıvıyağ ve suyu ile hazırlanan salçalı suyu üzerine gezdirin üzerine tereyağda koyabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1-2 saat kadar pişirin süre sonunda kontrol edin.
Afiye Olsun 




1 yorum:

lezzettramvayı dedi ki...

ya tarifler tam bana göre ev yemeklerine bayılırım

Etiketler