Balığın Mevsimi gelmişken kaçırmamak gerek :)
İnstagram alemi varya ne görsem aklıma düşüyor denemek istiyorum Gülay da @gulaymutfakta gördüm geçen hafta yapmış bizdede her pazartesi balık günü bu sefer bunu yaptım akşam yemeğine sıcak sıcak tazecik buyurmazmısınız Ekşili Palamut
Benimde anlık paylaşımlarım için instagramda @lezzetduragi ni takip edebilirsiniz
Ben güveç kaplara porsiyonluk yaptım tüm malzemeyi paylaştırdım siz isterseniz buyukçe bir fırın kabına yapabilirsiniz
Malzemeler:
- 1 adet palamut (büyük boy)
- 2-3 adet soğan
- 2-3 diş sarmısak
- 1-2 adet kırmızı biber
- 1-2 adet yeşil biber
- 1-2 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 2-3 adet patates
- 1/2 limon dilimleri
- 1/2 limonun suyu
- Sıvı yağ, tuz, karabiber
Yapılışı:
- Bir tavaya yağ dökün ve şeritler halinde doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin,üzerine şeritler halinde doğranmış domatesi ekleyin ,en son doğranmış maydanozuve limon suyunu ekleyip ocağı kapatın.
- Yapacağını fırın kabının en alt kısmına ince dilimlenmiş patates dizin üzerine sotelenmiş sebzelerin dökün ve dilimlenmiş palamutları dizin
- Kenarlarını dilimlenmiş patates ve limonla süsleyin ve folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dk pisirin.
- Daha sonra folyoyu kaldırıp bir süre daha bu şekilde fırında tutun piştikten sonra servise hazırlayın.
Afiyet olsun..
1 yorum:
ben ya sade ya da sadece patatesle yapıyorum buğulama şeklinde pek tadını sevmiyorum..
Yorum Gönder