28 Kasım 2017 Salı

İrmikli Etimek Tatlısı & Etimek Tatlısı


Hem sutlu hem serbetli tatlı severmisiniz 😉en hafifinden yılların eskitemeği tatlılardan ben bayılıyorum  

İrmikli Etimek Tatlısi

Malzemeler:
  • 1 pk tuzsuz etimek
Şerbeti icin:
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
Muhallebisi İçin:
  • 3 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin:
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
Yapilisi:
  • Once 1 pk santiyi soguk sutle karistirip buzdolabina koyun, tavaya sekeri koyup kisik ateste eritin.
  • Toz şeker eriyip karamelize olunca uzerine suyu dökün. 
  • Bu sırada şekerler sertleşecek panik yok Su kaynamaya başlayınca sertleşen şeker erimeye başlayacaktır.Şerbetin ilimasi icin biraz bekletin.
  • Muhallebisi İçin, orta boy derin bir tencereye sütu dökün,
  • Üzerine irmik ve toz şekeri ekleyip orta harli ateste sürekli karıştırıp, koyu bir kıvam alana kadar pişirin,ocaktan almaya yakın 1 paket vanilya ekleyip karistirin.
  • Tatliyi yapacaginiz kaba etimekleri dizin üzerine karamelli suyu gezdirin,muhallebiyi dökün düzleyin ve soğuması için bir kenarda bekletin,soğuduktan sonra üzerine krem santiyi koyup duzlestirin.Hazırladığınız etimek tatlısını buzdolabında dinlenmeye bırakın,ceviz ile süsleyerek ve dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Etiketler