5 Aralık 2017 Salı

Fırında Kremalı Kaşarlı Patates & Havuç

  • Patatesin her haline bayılıyorum hele kremalı ve kaşarlı olunca lezzet patlaması en kolayından bir yemek yanına da bi çorba akşam yemeği için yeterli 
Malzemeler;
  • 4-5  adet patates
  • 2-3 havuç
  • 1/2 kutu krema (100 ml.)
  • 1/2 su bardağı süt
  • biberiye (isteğe bağlı)
  • tuz
  • Üzeri için;
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı;
  • Patatesler ve havuçlar soyularak ince dilimler halinde kesilir
  • Derin bir karıştırma kabına krema ve sütü ekleyip biraz karıştırın.
  • Sebzelerin stüne tüz ve biberiye serpiştirn
  • Sıvı karışımı patateslerin üzerine dökün ve 200-220 derecelik fırında kremayı çekip kızarıncaya kadar pişirin.
  • Rendelediğiniz kaşar peynirini kremalı patateslerin üzerine serpin.
  • Kaşar peynirleri eriyene kadar fırınlayın.
  • Sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun  




  • -

Hiç yorum yok:

Etiketler