15 Ocak 2018 Pazartesi

Erzincan Lokumu


Altın günü yaparmısınız veya para günü :) maksat muhammet olsun adı koyulsun şaka bir yana biz 16 yıldır tanıştığımız arkadaşlarla ayda bir ailecek karılı kocalı çoluklu çocuklu gün yapıyoruz bize de bahane olsun en azında adını koyuyoruz ve buluşuyoruz yoksa her seferinde iş çıkıyor boyle olunca planımızı ona göre ayarlıyoruz biz memnunuz :) bu hafta sonu da gün sırası bendeydi arkadaşlarım için tatlı tuzlu çeşitler hazırladım onlardan biri de Erzincan Lokumu ne kek ne kurabiye tam bir lokum kıvamında tarifi denemek isterseniz aşağıda detaylarını yazdım aa bu arada anlık paylaşımlarım için instagramdan takip etmeyi unutmayın olurmu @lezzetduragi Sevgiler


Malzemeler: (Dikdörtgen tepsi kullandım-Su bardağı ölçüsü-çok gelirse yarı yarıya kullanabilirsiniz)

  • 2 Yumurta
  • 250 gr Tereyağ (oda ısısında olucak)
  • 1 su bardağı kadar Siviyag (dolu olmasın)
  • 1 su bardağı kadar Şeker (dolu olmasın)
  • 4 yemek kaşığı Yoğurt  
  • 1 paket Vanilya 
  • 1 paket Karbonat (bir tabaga koyup üzerine 3-4 damla limon suyu damlatıp köpürtün) veya kabartma tozu
  • 3 su bardağı Un (tepeleme)
  • üzeri icin: Pudrasekeri 

Yapılışı :

  • Yumuşak tereyağının içine yumurta , sıvıyağ , tozşeker ve yoğudu ekleyip karıştırın
  • Unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın ,vanilyayı ekleyin , 1 paket Karbonatı bir tabaga koyup üzerine 3-4 damla limon suyu damlatıp köpürtün ve karışam ilave edip hamuru karıştırmaya devam edin 
  • Yumuşak kıvamlı bir hamur olduktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru hertarafı eşit olucak şekilde yayın üzerini spatula yardımı ile düzeltin
  • Önceden ısınmış 180°fırında yaklaşık 30-35 dakika pisirin. Kürdan testi yaptıktan sonra fırından çıkartın üzerine bolca pudra şekeri serpiştirip isteğiniz şekilde dilimleyip servis edin
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler