Malzemeler
- 1 su bardağı ılık Su
- 1-2 tatlı kaşığı toz Şeker
- Tuz
- 1/2 Yaşmaya-veya 1 paket toz maya
- 4-5 su bardağı Un (azar azar ekleyin yumuşak bir kıvam olucak )
- İçine koymak için Muratbey Van Otlu Peyniri
- Kizartmak için :Siviyag
Yapılışı:
- Ilık suyu bir kabın içine alın tuz,şeker ve mayayı ekleyip karıştırın,üzerine azar azar unu ekleyerek yoğurmaya başlayın yumuşak kıvamı bir hamur olucak.10 dk kadar ılık bir ortamda dinlenmesi için bekletin
- Süre sonunda hamuru iki eşit parçaya bölün ve elinizle veya merdane yardımı ile çok bastırmadan yuvarlak olucak şekilde açın 2 parça için aynı işemi uygulayın
- hafifçe unladığınız tezgahın üstüne hamurun birtanesini koyun ve içine aralıklı olarak küp küp kestiğiniz peynirlerden koyun ve üzerine diğer yuvarlak hamur parçasını kapatın ve bardak yardımı ile yuvarlaklar kesip hafifçe unlanan bir tepsinin veya yağlı kağıdın üstüne bu yuvarlakları koyun ve 15-20 dk kadar dinlendirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder