8 Şubat 2018 Perşembe

Yoğurt Soslu Kıymalı Börek


Bu lezzet tamamen spontane gelişti :) ama sonuçu biz çok sevdik buzlukta sarılmış bekleyen kıymalı böreklerim vardı ne yemek yapacağı bilemediğim bir anda kafamda bir ışık yandi dedim bunları normal börek misali pişireyim ama üstüne yoğurtla yağ dökeyim nasıl olur dedim iyi oldu valla yapılır mantı misali :)


Şöyle ki ben börek yapabağım zaman biraz faladan alıp yapıcağımı yapıp diğerleri sarıp difrize atıyorum çok kolaylık oluyor bunlarda o zamandan çıtır çıtır oldular yaptığım şekilde anlatıyım ama ölçüye gelince tamamen size kalmış ben ne şekilde yaptığımı yazıyorum 

Malzemeler:
  • 2 ad Yufka
  • İstediğiniz bir iç harcı (ben kıymalı kullandım kıymayı soğanla kavurdum baharat ve maydanozla tatlandırdım)
  • Üzerine Yoğurt ve tereyağ 
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı su
  • 1 ad yumurta sarısı
Yapılışı
  • 1 adet yufkayı komple açın üzerine 
  • Bir kabın içinde sıvıyağ ve suyu karıştırın , serdiğimiz yufkanın üzerine gezdirin her tarafına değsin, Yufkayı ortadan ikiye katlayın ve eşit bir şekilde once ortadan sonra da üç eşit parçaya bölün ve sarın yağlı kağıt koyulmuş tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında kızarıp çıtır çıtır olana kadar 180 derecelik fırında pişirin
  • Piştikten sonra fırında çıkartıp bir parmak kalınlığında parçalara kesin bir tabağa dizin üzerine yoğurt ve eritilmiş tereyağ gezdirip servis edin
Afiyet Olsun

Anlık paylaşımlar için İNSTAGRAM / lezzetduragi






2 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık kolay ve lezzetli bir tarif olmuş sevgiler

lezzetduragi dedi ki...

Tesekkur ederim

Etiketler