12 Mart 2018 Pazartesi

Lor Peynirli Tepsi Pogacasi




Nefis pofidk tepsi pogacasii tarifim varr minik minik ugrasmaktansa bu sefer kocaman pogaca yaptimm icine de muratbey lor peyniri nefis oldu 

Lor Peynirli Tepsi Pogacasi
Malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 ad yumurta-beyaz icine sari ustune
  • 1 pk yaş maya 42 gr
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 4-5 su bardağı un (200 ml su bardağı ile tam geliyor hamur birazcık cıvık kalacak çok sert bir hamur olmasın)
Üzerine;
  • 1 ad yumurtanın sarısı
  • susam, çörek otu
  • ✔️icine;5-6 yemek kaşığı muratbey lor
  • 2-3 dal kıyılmış maydanoz
Yapılışı
  • Yoğurma kabının içine ılık su , süt , toz şeker ve maya konularak maya eriyene kadar bir çırpıcı yardımı ile karıştırılır (mayanın kabarması için su ve süt ılık olması gerekli )Maya ve şeker eridikten sonra sıvıyağ , yumurta beyazı ve tuz eklenerek karıştırılmaya devam edilir Un azar azar eklenerek yoğurulmaya başlanır.Yoğurlan hamurun üzeri bir bez ile örtülüp sıcak bir ortamda 40-45 dk kadar mayalanması için bekletilir.Hamur biraz cıvık olması gerekli un çok eklenirse sert olur ve kabarmaya bilir
  • Mayalandıktan sonra hamuru eşit bir şekilde iki parçaya bölün ve yuvarlak bir tepsiye yağ sürün hamuru elle çok bastırmadan tepsi boyutunda açın tepsiye koyun üzerine kıyılmışmış maynozla loru karıştırıp koyun diğer parçayı daa tepsi boyutunda açıp üzerine kapatın ve yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin ve 15-20 dakika kadar daha mayalandırılır Mayalanan hamuru 2-3 dakika önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir bu süre her fırına göre değişiklik gösterebilir alt ve üst kısmı renk değiştirip içini çekene kadar pişirilecek.
  • Puf Puf kabaran tepsi poğaçası hazır dilimliyerek afiyetle tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun 




 




Hiç yorum yok:

Etiketler