26 Mart 2018 Pazartesi

Portakal Sulu Zeytinyağlı Patatesli Kereviz

Basit ama nasil lezzetlii 😋 Kereviz Patates ve Havuc birazda portakal suyu nefis bir zeytinyagli olduMinik minik dogradim hepsini karistiriverdim kereviz yemeyen minnaklar patatesle karisik olunca hupletiveriyorlar☺️Nasıl mı yaptım çok kolay


Malzemeler


  • 2 ad orta boy kereviz
  • 2 ad orta boy havuç
  • 1 ad büyük boy kuru soğan
  • 2 ad büyük boy patates
  • 1 ad taze sıkılmış portakal suyu
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 su bardağı su
  • tuz
Yapılışı 

  • Kerevizler doğrandıktan sonra kararmaması için limonlu suyun içinde bekletebilirsiniz 
  • Geniş bir tencereye zeytinyağını alın minik minik doğradığınız soğanları soteleyin.
  •  Küp küp doğranan havuçları da katıp sotelemeye devam edin.
  • Küp küp doğranan patateslerde eklenir sonra kerevizleri de ekleyip çok karıştırmadan sotelemeye devam edin
  • Taze sıkılmış portakal suyu, su ve tuzu bir kapta karıştırın,sebzelerin üzerine gezdirip kapağını örtün ve orta harlı ateşte kaynamaya bırakın.25-30 dakika kadar pişirme işlemini sürdürün. 
  • Kapağı kapalı olarak soğuttuğunuz yemeği maydanoz ya da kereviz yapraklarıyla süsleyerek servis edin
Afiyet olsun

Etiketler