Günaydın
Bugun hem Kandil hem Cuma Dualarımızın kabul olması dileğiyle
Un Helvası severmisimiz bu tarif bana un helvasını sevdirdi cok eskilerde bir tarif daha blog zamanından Nilay’ın tarifiyle @mutfaksirlari
Sürekli yaptıgım bir tarif Sütlü Un Helvası
Un Helvasının videosu instagramda var bakmak isterseniz @lezzetduragi tıklamanız yeterli
Malzemeler:
- 250 gr margarin veya yarı yarıya tereyağ da konulabilir
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardagı toz seker(seker azaltılmış tarifte 2,5 sb)
- 2,5 su bardağı süt
- üzeri için toz ceviz
Yapılışı:
- 2,5 su bardağı süt kaynatılır
- Tencerenin içinde margarini eritin, eriyen margarine un ilave ederek kokusu çıkana kadar tahta kaşıkla kavurun , içine toz şekeri ilave edip kavurmaya devam edin , un toparlanınca sütü ilave edip hızlıca karıştırın koyu muhallebi kıvamında olucak.
- Helva tencereden tamamen kurtulup toparlanınca ocağın altını söndürün tencerenin kapağı kapatıp 15 dk kadar demlendirin
- Eğer dondurma topları halinde servis edecek iseniz dondurma kaşığı ile alıp servis tabağına koyun üzerini ceviz ile süsleyip servis yapın
Afiyet Olsun
1 yorum:
ıyı bır sıte
Yorum Gönder