Revani severmisiniz cevabınız Evet ise bu tarif tam size göre tamamen revani den yapılmış ama farklı şekilde süslenmiş adıda Gökkuşağı Tatlısı olmuş :) aslında bu çokk eski bir tarif daha ilk blog yazmaya başladığım zamanlardan yeni haliyle resimini güzelce çektim bence 1 tepsi yapın ortdan ayırın yarısı Revani olsun kare dilimleyin yarısı gökkuşağı tatlısı olsun yuvarlak yapın 1 taşla 2 kuş :)
Kek Malzemeleri (dikdörgen borcam da tam oluyor)
- 3 adet yumurta
- 1 sb toz şeker
- 1 sb kadar yoğurt
- 1 sb kadar sıvıyağ
- 1 sb irmik
- 2 sb un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
Şerbeti için
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Kakaolu Kat için
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
- 2 çorba kaşığı kakao
- İstege bağlı ; 1 pk krem şanti 1 çay bar.süt ile çırpılır ve süslenir (meyve ,çikolata veya fıstıkla)
Yapılışı:
- Kek için yumurta ve toz şeker güzelce çırpılır
- Sırası ile yoğurt, sıvıyağ , irmik , un ve kabartma tozunu ekleyip, karıştıralım.
- Yağlanmış fırın tepsisine karışımı döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.
- Kek Pişerken bir tencerede şeker ve suyu kaynatalım limon suyunu ekleyip, ılımaya bırakalım.
- Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı gidince ılık şerbet ile ıslayalım ve şerbeti çekmesini bekleyelim.
- Yuvarlak bir kalıp ile parçalar çıkartıp servis tabağına alalım.
- Geriye kalan parçaları çatalla ezip üzerine hindistan cevizini ve kakaoyu ekleyip karıştıralım.
- Bu karışımı buzdolabında biraz bekletelim , donduktan sonra tezgah üstünde çok bastırmadan açalım ve yine uvarlak bir kalıpla keselim ve Tatlının üzerine koyalım.
- Üzerine hazırladığımız krem şanti ile süsleyelim.
- İsteğe göre meyve çikolata ,fındık. fıstık, ceviz, yada dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
- Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder