29 Mayıs 2018 Salı

Gökkuşağı Tatlısı

Revani severmisiniz cevabınız Evet ise bu tarif tam size göre tamamen revani den yapılmış ama farklı şekilde süslenmiş adıda Gökkuşağı Tatlısı olmuş :) aslında bu çokk eski bir tarif daha ilk blog yazmaya başladığım zamanlardan yeni haliyle resimini güzelce çektim bence 1 tepsi yapın ortdan ayırın yarısı Revani olsun kare dilimleyin yarısı gökkuşağı tatlısı olsun yuvarlak yapın 1 taşla 2 kuş :)


Kek Malzemeleri  (dikdörgen borcam da tam oluyor)

  • 3 adet yumurta
  • 1 sb toz şeker
  • 1 sb kadar yoğurt
  • 1 sb kadar sıvıyağ
  • 1 sb irmik
  • 2 sb un
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
Şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu
Kakaolu Kat için
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 2 çorba kaşığı kakao
Üzeri için
  • İstege bağlı ; 1 pk krem şanti 1 çay bar.süt ile çırpılır ve süslenir (meyve ,çikolata veya fıstıkla)
Yapılışı:
  • Kek için yumurta ve toz şeker güzelce çırpılır
  • Sırası ile yoğurt, sıvıyağ , irmik , un ve kabartma tozunu ekleyip, karıştıralım.
  • Yağlanmış fırın tepsisine karışımı döküp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim.
  • Kek Pişerken bir tencerede şeker ve suyu kaynatalım limon suyunu ekleyip, ılımaya bırakalım.
  • Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı gidince ılık şerbet ile ıslayalım ve şerbeti çekmesini bekleyelim. 
  • Yuvarlak bir kalıp ile parçalar çıkartıp servis tabağına alalım.
  • Geriye kalan parçaları çatalla ezip üzerine hindistan cevizini ve kakaoyu ekleyip karıştıralım.
  • Bu karışımı buzdolabında biraz bekletelim , donduktan sonra tezgah üstünde çok bastırmadan açalım ve yine uvarlak bir kalıpla keselim ve Tatlının üzerine koyalım.
  • Üzerine hazırladığımız krem şanti ile süsleyelim. 
  • İsteğe göre meyve çikolata ,fındık. fıstık, ceviz, yada dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 
  • Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Etiketler