2 yufkadan yaptım 3 kişiye tam geldi siz kişi sayınıza göre arttırabilirsiniz
Patlıcanlı Beyti Kebabı
Malzemeler
- 2 ad alacalı soyulmuş uzunlamasına ince dilimlenmiş patlıcan
- 2 ad yufka
- Sıvıyağ yufkanın arasına çok sürmek için
- 250 gram kıyma
- 1 ad soğan rendelenmiş
- 2 diş sarımsak
- kimyon
- karabiber
- pul biber
- tuz
Üzerine
- Sarımsaklı yoğurt istege bağlı
- 2 yk tereyağ ve 1 yk salça
Yapılışı:
- Öncelikle köftemizi yapıyoruz tümmalzemeleri güzelce yoğurup buzdolabına 15-20 dk dinlendiriyoruz.
- Patlıcanları alacalı soyup ince dilimler halinde kesin çok az yağda alt üst kızartın kızartıp sonra peçete yardımıyla fazla yağını alıp.
- Bir Yufkayı açıyoruz hertarafını sıvıyağ ile yağlıyoruz kenarlarını ve üst kısmını biraz katlıyoruz
- Patlıcanları yanyana diziyoruz üzerine köfteden uzunca bir parça yapıp patlıcanın üzerine koyuyoruz. Ve yufkayla sarıyoruz ve birer parmak kalınlığında eşit bir şekilde dilimliyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize diziyoruz.200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Seris tabağına alıp diziyoruz , üzerine sarmısaklı yoğurt ve eritilensalçalı tereyağını üzerine gezdiriyoruz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder