16 Mayıs 2018 Çarşamba

Patlıcanlı Beyti Kebabı


İftar için Nefis lezzetli görseli muhteşem bir tarifim var üstelik yapılışı çok ta pratik önceden sarın iftara yakın pişirin ve servis edin.
2 yufkadan yaptım 3 kişiye tam geldi siz kişi sayınıza göre arttırabilirsiniz


Patlıcanlı Beyti Kebabı 
Malzemeler 

  • 2 ad alacalı soyulmuş uzunlamasına ince dilimlenmiş patlıcan
  • 2 ad yufka 
  • Sıvıyağ yufkanın arasına çok sürmek için
Köfte için malzemeler ;

  • 250 gram kıyma 
  • 1 ad soğan rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak
  • kimyon
  • karabiber 
  • pul biber 
  • tuz 

Üzerine

  • Sarımsaklı yoğurt istege bağlı
  • 2 yk tereyağ ve 1 yk salça 

Yapılışı:

  • Öncelikle köftemizi yapıyoruz tümmalzemeleri güzelce yoğurup buzdolabına 15-20 dk dinlendiriyoruz. 
  • Patlıcanları alacalı soyup ince dilimler halinde kesin çok az yağda alt üst kızartın kızartıp sonra peçete yardımıyla fazla yağını alıp.
  • Bir Yufkayı açıyoruz hertarafını sıvıyağ ile yağlıyoruz kenarlarını ve üst kısmını biraz katlıyoruz 
  • Patlıcanları yanyana diziyoruz üzerine köfteden uzunca bir parça yapıp patlıcanın üzerine koyuyoruz. Ve yufkayla sarıyoruz ve birer parmak kalınlığında eşit bir şekilde dilimliyoruz.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize diziyoruz.200 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriyoruz. Seris tabağına alıp diziyoruz , üzerine sarmısaklı yoğurt ve eritilensalçalı tereyağını üzerine gezdiriyoruz 

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler