25 Mayıs 2018 Cuma

Tavuk Kapama & Büryan


Bulgaristan Göçmenlerinin vazgeçemediği Special bir Lezzet Tavuk Kapama bayramda seyranda düğünde dernekte olmazsa olmaz mutlaka yapılır yapılışı çok kolay

Ben Bulgaristan göçmeniyim bizde Kapama derler ama Arnavutlar Büryan der gerçi onlar biraz farklı yapıyor soğan ve kırmızı tız biber ekliyorlar pirincin içine o şekilde de güzel oluyor 



Ben bu sefer Pirinç Bulgur ve Tavukla yaptım 
Ölçü olarak da siz Kişi sayınıza göre tavuk but,baget veya gogus ne kullanmak istiyorsanız o şekilde ayarlayabilirsiniz

Malzemeler:(Orta boy Tepsi için)


  • 7 ad but veya kişi sayınıza göre ayarlayabilirlisiniz
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1,5 lt tavuk suyu
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz
  • karabiber
Yapılışı:


  • Butları bir güzel yıkadıktan sonra bütün olarak haşlıyoruz
  • Pirinç ve bulguru yıkayıp suyunu süzdürüyoruz
  • Kapamayı yapacağımız tepsinin içine sıvıyagımızı koyup pirinç ve bulguru 4-5 dakika kadar kavuruyoruz
  • Kavurduktan sonra pirinç karışımı tepsinin her tarafına eşit gelecek şekilde düzeltiyoruz
  • Ilık tavuk suyumuzu pirinçleirn üzerine döküyoruz ve haşlanmış olan tavuğumuzu pirinçlerin üzerine diziyoruz terayağımızı tavukların üzerine sürüyoruz , tuz ve karabiberi serpistiriyoruz birkaç dakika önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pirinçlerimiz suyunu çekene ve tavuğumuzun üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.Ilık olarak servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun

Hiç yorum yok:

Etiketler