Öksürüğe iyi gelen, ağız yaralarını iyileştiren, iştah açan reyhanın çok faydası var.
Rengi Kokusu o kadar güzelki çok seviyorum hele şerbet yapınca suya bıraktığı renk harika ben genelde reyhanı içeçek için kullanıyorum az şekerle veya balla hazırlayıp soğuk soğuk nefis oluyor
Ben 1 demet kullandım biraz olgun olanları tercih ettim
Bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekli
- Reyhanları sıcak suda çok fazla bekletip acı tatlarını suya vermesine izin vermeyin.
- Şeker miktarını agız tadınıza göre azaltıp arttırabilirsiniz.
- İsterseniz buz kalıplarında sodanızın veya suynuzun içine koyabilirsiniz
Malzemeler
- 2 lt kaynamış su
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 demet
olgunlaşmış mor reyhan - 1 su bardağı kadar toz şeker
Yapılışı:
- Suyu kaynatın
- Derin bir kabın içine yıkadığınız reyhanları sap kısımlarını ayıklamadan parçalayın
- Üzerine limon tuzu ve şekeri ekleyin kaynak suyu da ekleyip karıştırın
- Kabın üzerine kapağı kapatın ve su soğup reyhanlar rengini verene kadar bekletin ve soğuduktan sonra süzdürün.
- Şerbet süzülüp soğutulduktan sonra servis edilin
- Afiyet olsun.
Sizler için kısacık video da çektim YouTube ve İnstagramda da ekledim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder