Sizler için kısacık video da çektimYouTube ve İnstagramda da ekledim
YouTube : Vildan Lezzet Duragi
Muhallebisi için (6 ad kaseye tam geldi)
- 5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 paketi vanilya
- 1 ad yumurta
Karameli için
- 1/2 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
- Önce karameli hazırlıyoruz
- Şekeri kucuk boy bir tavaya koyup kısık ateşte çok karıştırmadan eritiyoruz.
- Kenarlardan erimeye başlayınca tavayı hafif hafif sallayın ki, erimesi kolaylaşsın yanmasın
- Tamamen eriyen şekeri bekletmeden kaselere paylaştırın.
- Muhallebiliyi pişirmek için bir tencereye Süt, yumurta ve şekeri koyup çırpın ,nişasta ve unu da ekleyip çırpıp pişirmeye devam edin, muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağı kapatın ve vanilyayı ilave edin karıştırın ve hiç beklemeden karameli kaselerin üzerine paylaştırın
- Vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında bekletin veya ilk sıcağı gittikten sonra 30-40 dk kadar buzlukta bekletin.(arada kontrol etmeyi unutmayın donmasın :)
- Servis edeceğiniz zaman elinizle çok bastırmadan üzeri kabuk tutmuş muhallebiyi hafifçe kenarlarından ayırın ve bir tabağa ters çevirin ve servise hazır
- Afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder