Malzemler:
- 5 ad Girit Kabak (Normal Kabak ta olur)
- Kızartmak için sıvıyağ
Uzerine;
- 1 diş ad sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
- onun üzerine Domates sos
- 4 ad domates rendelenmiş veya minik minik doğranmış
- 2 diş sarımsak
- zeytinyağ
- tuz
- en üstte 1 pk kavrulmuş dolmalık fıstık
Yapılışı:
- Kabakları yıkayıp güzelce kurulayın. Hepsi eşit olucak şekilde ince dilimleyin
- Bir tavaya 1-2 parmak kalınlığında kızartma yağı koyun ve ısıtın.
- Orta harlı ateşte kabakları alt üstü kızartın
- Bir tabağa kağıt havlu kağıt koyun, Yağını süzerek aldığınız kabakları çıkartın ve üzerlerine tuz serpin.
- Tüm kabaklar bitene kadar işlemi tekrarlayın
- Kçük bir tavaya çam fıstıklarını ekleyip salayrak kavurun
- Domates Sosu için bir tavaya zeytinyağını, domatesleri ve sarımsağı ,tuz ve karabiberi ekleyin suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- Kabakları servis tabagına dizin , Üzerine rendelemiş sarımsak ve yoğurdu karıştırın ve ekleyin, onun üzerine domates sosu ve çam fıstıkları serpiştirdikten son sonra servis edin.
- NOT: Kabakları bir kaç saat önce hazırlayıp tabağa dizip streç ile kapatıp bir kenarda bekletin buzdolabına koymayın , buzdolabına koyduğunuzda suyunu salabilir Servisten hemen önce soslarını koyabiliriniz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder