1 Haziran 2018 Cuma

Yoğurtlu Domates Soslu Kabak Kızartma


Her zaman olmasada arada bir Yagda caz cuz kizartma yapiyorum tabiki bus eferde Girit Kabagini incecik dilimledim kizarttim uzerine biraz sarimsakli yogurt sonra kavrulmus domates ve en ustte kavrulmus dolmalik fistik ekledim nefis oldu Yoğurtlu Domates Soslu Kabak Kızartma

Malzemler:

  • 5 ad Girit Kabak (Normal Kabak ta olur)
  • Kızartmak için sıvıyağ
Uzerine;
  • 1 diş ad sarımsak
  • 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • onun üzerine Domates sos
  • 4 ad domates rendelenmiş veya minik minik doğranmış
  • 2 diş sarımsak
  • zeytinyağ
  • tuz
  • en üstte 1 pk kavrulmuş dolmalık fıstık
Yapılışı:
  • Kabakları yıkayıp güzelce kurulayın. Hepsi eşit olucak şekilde ince dilimleyin
  • Bir tavaya 1-2 parmak kalınlığında kızartma yağı koyun ve ısıtın. 
  • Orta harlı ateşte kabakları alt üstü kızartın 
  • Bir tabağa kağıt havlu kağıt koyun, Yağını süzerek aldığınız kabakları çıkartın ve üzerlerine tuz serpin. 
  • Tüm kabaklar bitene kadar işlemi tekrarlayın 
  • Kçük bir tavaya çam fıstıklarını ekleyip salayrak kavurun 
  • Domates Sosu için bir tavaya zeytinyağını, domatesleri ve sarımsağı ,tuz ve karabiberi ekleyin  suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kabakları servis tabagına dizin , Üzerine rendelemiş sarımsak ve yoğurdu karıştırın ve ekleyin, onun üzerine domates sosu ve çam fıstıkları serpiştirdikten son sonra servis edin. 
  • NOT: Kabakları bir kaç saat önce hazırlayıp tabağa dizip streç ile kapatıp bir kenarda bekletin buzdolabına koymayın , buzdolabına koyduğunuzda suyunu salabilir Servisten hemen önce soslarını koyabiliriniz
Afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Etiketler