27 Kasım 2018 Salı

Degirmenci Dede Ekşi Maya Atölyesi


Biz bugun @cinilimutfak Leyla ‘ nın daveti ile Halkalı ‘da bulunan Değirmenci Dede @degirmenci_dede fırınında Bakery Chef Barış Dırbalı’dan @barisdirbali Ekşi Maya ve ekmek çeşitleri hakkında çok güzel bilgiler dinledik, nefis ekmek çeşitleri tattık ve ekşi mayalı ekmek yoğurduk


Barış bey, öğrenimine devam ederken okul aralarında aile mesleği olan ekmekçilik alanında çalışmaya başlamış.Okulunu bitirdikten sonra 1980 – 1984 yılları arasında çeşitli yerel merkezlerde çalıştıktan sonra,

1988 – 1991 Çeşme Altın Yunus “Ekmek Ustası”
1991 – 1996 Kuşadası Fantasia Otel “Ekmek şefi”
1996 – 2001 Ceylan Intercontinental Istanbul “Dömi Chef Baker”
2001 -2009 Çırağan Sarayı İstanbul da Chef Baker ”
Eylül 2006’da yapılan Türk Milli Takım seçmelerinde sanatsal tasarım dalında birincilik almış
Turkis Do&Co da Executive Bakery Chef olarak çalışmış

Barış Bey kurumsal iş hayatına bırakıp artık bilgilerimi ve ekmeklerimi paylaşmalıyım diyerek Değirmenci Dede @degirmenci_dede ‘ yi açmış ve burda harika bir ekiple Ekşi Mayalı lezzetler yapıyorlar ve satışa sunuluyor ayrıca Barış Bey Ekşi Maya Atölyesinde Workshop veriyor
Gerçek Ekmeğin Serüveni‘ne hazırsanız Değirmenci Dede @degirmenci_dede Aölye’sine bekleniyorsunun :) 

Ekşi maya ile doğanın mucizesine tanık olacağınız, çocuklarınıza ve ailenize gerçek ekmek yedirebileceğiniz, ekşi mayalı ekmek hakkındaki teorik bilgilerden pratiğe kadar kendinizi geliştirebileceğiniz keyifli bir eğitim alabilirsiniz

Ekşi Maya Atölyesinden çıktığınızda artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak J Bu eğitimde, ekşi maya oluşturulması, mayalama ve katlama teknikleri, maya çeşitlerinin arasındaki farklar gibi ekşi mayaya dair her şeyi öğreneceksiniz. Öğrenmekle kalmayıp yoğurma ve pişirme tekniklerini deneyimleyerek pratiğinizi de geliştireceksiniz.
Bügün tam 82 yaşında olan Ekşi Mayaya sahip oldum  o bir bebek sevgi ve emekle büyücek
Borodinksky diye bir ekmek duydunuzmu? Ben daha önce ben duymamıştım J Barış Bey ve Ortağının üzerinde çalışıp geliştirdikleri Borodinksky ekmeği Rusların geleneksel ekmeği oluyormuş.Kuzey Asya ve Avrupa ülkelerinde 1800'lü yıllardan beri tüketilen, içeriği tamamen doğal olan bir ekmek çeşididir. 

Borodinksky ekmeğinin içeriği kilo vermeyi kolaylaştırırken, kan şekeri ve yüksek kolestrolün kontrol altında tutulmasına da yardımcı olup,bağırsak hareketlerini düzenliyor.Kan şekerini ve kan yağlarını kontrol altında tutarak ,vücut direncini arttırarak, yaşlanmayı yavaşlatmaktadır.

Hem dostlarla hemde harika bilgiler edindiğimiz Ekşi Maya Atölyesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Hiç yorum yok:

Etiketler