Muratbey’den peynir saklamanın püf noktaları var Peynir alırken ve evinizde saklarken bu hususlara dikkat edin diye uyarıyor
Her öğün keyifle tüketilen kalsiyum deposu peynir, zengin içeriği ile sağlıklı beslenmeye destek oluyor. Peynirin satış noktalarında ve evlerde doğru koşullarda saklanması ise hayati önem taşıyor. Türkiye’nin ve dünyanın peynir anlayışını değiştiren Muratbey, peyniri saklama konusundaki püf noktaları lezzet severlerle paylaşıyor.
Peyniri satın alırken muhafaza edilme koşullarının göz ardı edilmemesi gerektiğini aktaran Muratbey Yönetim Kurulu Üyesi Murat Erol, ‘‘Satış noktalarında, peynirlerin soğuk dolaplarda saklandığından emin olmak gerekiyor. Dolapların çalışmadığı ya da soğukluk derecesinin uygun olmadığı yerlerde peynir çok hızlı bozulabiliyor. Özellikle satış noktalarında peynir dolap dışında bulundurulmamalı, kasa önü gibi yerler peynir için hiç uygun koşullar değil’’ dedi.
Satış noktaları ve evlerde saklama koşulları
çok önemli
Satın alınan peynirlerin evde, vakit
kaybetmeden buzdolabına konması gerektiğine dikkat çeken Erol, ‘‘Tüketim sırasında ambalajından ihtiyaç kadar peynir çıkartılarak,
kalan kısmının yine ambalajı içinde saklanması gerekiyor.
Sofrada artan peynir
olursa, buzdolabındaki orijinal ambalajındaki peynirlerin yanına konmamalı,
farklı bir kaba kaldırılmalı.
Aksi takdirde oda sıcaklığında beklemiş
peynirler, buzdolabında kendi ambalajında yer alan peynirin de çabuk
bozulmasına yol açar” dedi.
Peynirin ideal saklama derecesinin + 2 ila + 4
derece olduğunun altını çizen Erol, ‘‘Peynir, satış noktalarında ve evlerde bu
aralığa uygun dolaplarda muhafaza edilmeli.
Peynir ambalajından çıkarıldıysa
cam, metal veya seramik bir kap içerisinde, ağzı kapalı saklanmalı” diyor.
Şarküteriden alınan salamura peynirlere kendi
suyu ekletilmeli
Muratbey
Burgu, Topi ve Sürmeli gibi peynirler ambalajı açıldıktan sonra kendi salamura
suyu içinde uzun zaman besin değerlerini ve lezzetini kaybetmeksizin
saklanabiliyor.
Böylece peynirin olgunlaşma süreci de devam ediyor. Bu suyu dökmemenin
önemine değinen Erol, Burgu, Topi
gibi peynirler açık şarküteri reyonundan alınıyorsa, kendi salamura suyu pakete
muhakkak ekletilmeli diyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder