• 2 kg kuzu eti (but kısmından yaptırdım) 
  • 15-20 ad çeri domates veya 15 ad domates(dorde bölümüş)
  • 10-15 ad minik köy biberi 
  • 10-15 ad arpacık soğan veya 5 ad kuru soğan (dörde bölünmüş-aslında arpacık soğanla yapılıyor ama bulamadığım için normal kullandım) 
  • 10 diş sarımsak
  • 1 yk tereyağ 
  • Etleri karıştırmak için 3-4 yk sıvıyağ
  • Karabiber,kimyon,tuz,kekik

Yapılışı:

  • Etleri kuşbaşı doğrayın ve bir kapta baharatlar ve sıvıyağ ile karıştırın
  • Pişireceğiniz tepsinin orta kısmına etleri yerleştirin.(çok vaktiniz yok ise etleri bir tencereye koyup hafifçe rengi dönüp suyunu salıp çekene kadar kavurun o şekilde tepsiye koyun)
  • Çeri domates kullanıyorsanız bütün,normal domates kullanıyorsanız dörde bölün tepsinin bir kenarına yerleştirin.
  • Biberleri ortadan ikiye bölüp tepsinin bir kenarına yerleştirin.
  • Soğanlarıda arpacık ise soyup bütün halde normal ise dörde bölüp tepsinin kalan boş tarafına yerleştirin 
  • Sarımsakları soyup bütün olarak etlerin üzerine serpiştirin
  • Etin üzerine tereyağ parçalarını ve tuzu serpiştirin 
  • Yağlı kağıt ile tespiyi güzelce kapatın , 200 derecelik fırında etler suyunu bırakıp hafifçe ekmeye başlayınca yağlı kağıdı alın bir süre daha açıp şekilde pşirip sıcak sıcak servis edin 
Afiyet Olsun