Hafta sonu iftar yemegine gelen misafirlerim icin yoresel bir menu hazirladim
Ana Yemegimizde Kahramanmaraş’a ait yöresel bir tarif Eli Böğüründe Kebabı.
Ana Yemegimizde Kahramanmaraş’a ait yöresel bir tarif Eli Böğüründe Kebabı.
Yapımı oldukça pratik ama lezzetli.
Fırında pişen her yemek zaten ayrı bir lezzetli oluyor
Pişirme aşamasında biraz dikkat istiyor,hafif sulu bırakıp,ekmeği bana bana yiyebilirsiniz.
Tam da Ramazanda iftara yakışır bir lezzet.
Eli Böğründe Kebabı soğan,sarımsak,domates,biber ve etin suyunun birbirine karıştığı ve ortaya enfes bir lezzetin çıktığı bir lezzet .Pişirirken üzerine yağlı kağıt kapatıp,kebap suyunu bırakıp çekmeye başladığında yağlı kağıdı kaldırmanız gerekiyor.Yemeğini hafif sulu isteyeler,suyuna ekmek banarım diyenler,daha sulu bırakabilirler.
Malzemeler:(Ben kullandığım ölçüleri yazıyorum siz daha az yapabilirsiniz)
- 2 kg kuzu eti (but kısmından yaptırdım)
- 15-20 ad çeri domates veya 15 ad domates(dorde bölümüş)
- 10-15 ad minik köy biberi
- 10-15 ad arpacık soğan veya 5 ad kuru soğan (dörde bölünmüş-aslında arpacık soğanla yapılıyor ama bulamadığım için normal kullandım)
- 10 diş sarımsak
- 1 yk tereyağ
- Etleri karıştırmak için 3-4 yk sıvıyağ
- Karabiber,kimyon,tuz,kekik
Yapılışı:
- Etleri kuşbaşı doğrayın ve bir kapta baharatlar ve sıvıyağ ile karıştırın
- Pişireceğiniz tepsinin orta kısmına etleri yerleştirin.(çok vaktiniz yok ise etleri bir tencereye koyup hafifçe rengi dönüp suyunu salıp çekene kadar kavurun o şekilde tepsiye koyun)
- Çeri domates kullanıyorsanız bütün,normal domates kullanıyorsanız dörde bölün tepsinin bir kenarına yerleştirin.
- Biberleri ortadan ikiye bölüp tepsinin bir kenarına yerleştirin.
- Soğanlarıda arpacık ise soyup bütün halde normal ise dörde bölüp tepsinin kalan boş tarafına yerleştirin
- Sarımsakları soyup bütün olarak etlerin üzerine serpiştirin
- Etin üzerine tereyağ parçalarını ve tuzu serpiştirin
- Yağlı kağıt ile tespiyi güzelce kapatın , 200 derecelik fırında etler suyunu bırakıp hafifçe ekmeye başlayınca yağlı kağıdı alın bir süre daha açıp şekilde pşirip sıcak sıcak servis edin
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder