27 Aralık 2019 Cuma

Ağaç Pasta & Kütük Pasta & Buche De Noel & Yeni Yıl Pastası & Hoşgeldin 2020 & Çikolatalı Pasta

Orijinal ismi “Buche de Noel” olan ve YeniYıl zamanı Fransa’da neredeyse her yerde görebileceğiniz bir pasta bizlerde ağaç yada kütük pasta olarak bilinen nefis bir tarif
Güncel Anlık paylaşımları takip etmek için instagram @lezzetduragi
Yılbaşına adım adım yaklaştığımız şu günlerde, eğer siz de yeni yıl için hazırlayacağınız sofrada gösterişli bir kapanış yapmak ve yeni yıla tatlı yiyip, tatlı konuşarak girmek istiyorsanız bu tarif tam size göre. 
Yapılışı aşamalı olsa da oldukça pratik.Sofraya getirdiğiniz zaman kesinlikle tüm dikkatleri üstüne çekecek, görüntüsü ve enfes tadıyla bağımlılık yaratacak kadar güzel bir pasta.
Şmdiden yeni yılınız kutlu olsun, hepimize sağlık, mutluluk ve ağızlarımıza tat getirsin, afiyetler olsun. 
Çok kolay; bir pandispanya rulo harcı tepsiye dökülüp pişiriliyor,çıkınca arasına krema sürülüp rulo halinde sarılıyor  ve çeyreklik kısmı kesilip pastanın kenarına yapıştırıldı mı en son çikolatalı kreması ile kaplanıp çatalın tersiyle kütük deseni veriliyor.Süslemesi ise en kişiye özel ve en keyiflisi, biraz kokina ve kozalak iliştirip bir de pudra şekeri ve kakao serpiştirdiniz mi siz yeni yılı kutlamaya, kütük pastanız da karşılamaya hazır demektir. :)
2019'un son tarifi ile yıla tatlı bir kapanış yapmak istedim. 



Malzemeler:

  • 4 Ad Yumurta - Sarı ve Beyaz ayrılacak
  • 1 sb. dağından 2 parmak eksik Şeker
  • 1 sb. Un
  • 1 yk. Yoğurt
  • 1 pk Kabartma tozu
  • 1 Pk Vanilya
  • bir tutam Tuz
Kreması için:
  • Pastacı kreması yaptım
  • 2,5 sb süt
  • 3 ad yumurta
  • 3-4 yk toz şeker
  • 2 yk tepeleme nisasta
  • 1 yk tereyağ
  • 1 pk krem şanti veya 100 gr sıvı krema
  • 50 gr kadar bitter çikolata
Yapılışı:
  • Önce kremayı hazırlayp soğuması için kenarda bekleticez
  • Sütü kaynatıyoruz
  • Yumurta ve toz şekeri şeker tanecikleri eriyene kadar çırpıyoru , nisastayı ilave ediyoruz, kaynamış sütü yavaşça ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz , karışı bir tencereye alıp kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, kıvam aldıktan sonra ocağı kapatıp içine tereyağ ve çikolata yı ekleyip karıştırıyoruz ve yayvan buyuk bir fırın tepsisine döküyoruz üzerini streç ile kapatıp bir kenarda soğuması için bekletiyoruz.
  • Soğuduktan sonra Pastacı kreması ve krem şantiyi birlikte mikser ile çırpıp kullanacağınız zamana kadar buzdolabında bekletiyoruz
  • Kek için;
  • 200 ml Su bardağı ölçüsü
  • Yumurta Sarılarını ve Beyazlarını ayrı kaplara koyun
  • Sarıların içine ; Toz şeker ve yoğudu ekleyip rengi açılana kadar 3-4 dk mikser ile çırpın. Çırptıktan sonra kenara alın.
  • Beyazlara tuzu ekleyip iyice köpürtüp akmayacak kıvama gelene kadar mikser ile çırpın.
  • Yyumurta sarılarını büyük bir karıştırma kabına alın, üzerine yumurta beyazının yarısını ekleyip karıştırın ve üzerine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyin ,yavaşça katlama üsülü ile karıştırın,1-2 dk karıştırdıktan sonra kalan yumurta beyazını ekleyip iyice karıştırın
  • Tamamen karıştıktan sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine dökün
  • 34x23 boyutunda tepsi kullandım
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dk kadar pişirin.
  • Pişip pişmediğini kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz.
  • Her fırın aynı ısıda olmayacağı için 10 dk sonra kontrol edin
  • Piştikten sonra tepsi üzerine hafifçe nemlendirilmiş yağlı kağıt serip tepsiyi ters çevirin.
  • Kekin üzerindeki yağlı kağıdı çıkartıp alttaki kağıt ile rulo olarak sarın soğuyana kadar bekletin.
  • Soğuduktan sonra buzdolabında beklettiğimiz kremayı çıkartıp kekin üzerine sürün, 2 ad muzu koyup sıkıca rulo şeklinde sarıp üzerinide yağlı kağıda sarıp 1 saat kadar bekletin.
  • Sonrasında üzerine ince bir şekilde krema ile sıvayıp kakao ve pudra şekeri serpiştirin ve süsleyin
  • Afiyet Olsun



Hiç yorum yok:

Etiketler