21 Mayıs 2020 Perşembe

Zeytinyağlı Kuru Üzümlü Kabak




Zeytinyağlı Severmisiniz?

Peki ya içinde #kurumeyve varsa?

Zeytinyağlı yemekleri sıcak mı soğuk mu seversiniz? 
Bazı tarfiler varki yapıldıktan sonra bekledikçe lezzetine lezzet katar mesala ben kabaklı tarifler olunca beklemiş seviyorum, ama Zeytinyağlı Taze Fasulyeyi sıcak da yerim :) 

Yine nefis bir lezzet  
Zeytinyağlı Kuru Üzümlü Kabak


@sihirliparmaklar paylaşmıştı Yaban Mersini ile evde kalmamış bende Kuru üzümle denedim nefis bir lezzet oldu 
Mutlaka deneyin derim pişirin kaldırın dolaba ertesi gün üzerine zeytinyağ gezdirin afiyetle hüpletin

Malzemeler(kullandığım ölçüde yazıyorum)
  • 2-3 ad orta boy sakız kabak
  • 1 ad kuru sogan
  • 1 ad mor soğan 
  • 2-3 dis sarimsak
  • 1/2 cb Kuru Üzüm veya -yaban mersini -turna yemişi(cranberry)
  • 1/2 cb pirinc
  • 1 tk toz seker
  • 1 ck tuz
  • 1/4 limonun suyu
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 cb zeytinyağ
Yapılışı 
  • Kabaklarin uzeri hafifçe soyulur
  • 2 parmak kalinliginda halka halka kesilir. 
  • Tencerenin dibine dereotu saplari yerleştirilir. 


  • Uzerine kabaklarin yarisi dizilir. 
  • Piyazlık dogranmis kuru soganların yarisi kabakların üzerine dizilir
  • Üzerine kalan kabaklar dizilir.  
  • Pirinc, kuru üzüm, dogranmis sarimsak, tuz, seker, zeytinyağ, limon suyu eklenir ve kabaklarin yarisina gelecek kadar su ilave edilir. 
  • Önce harli ateste kaynatilir. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pirincler ve kabaklar yumusayana kadar pisirilir. 
  • Tencerenin icinde sogumaya birakilir. 
  • Servis tabagina alinir. 
  • Uzerine dereotu ve zeytinyagi gezdirilerek servis edilir
  • Afiyet olsun




Hiç yorum yok:

Etiketler