Uzun zaman oldu yazamayalı :)
Aslında birikmiş anılar , tatlar var ama kısacık bir ara verip yazıya dökemedim ,Pınar Laktozsuz Sütle denediğim lezzeti paylaşmama vesile oldu :)
bu arada tabi bloga pek yazı yazamasamda istagramda aktif olarak paylaşım yapıyorum takip etmek isterseniz Tık Tık :)
https://www.instagram.com/lezzetduragi/
Takip edenler bilir 2019 yılında #kilo vermek için adım attım ( nasıl karar verdim okumak isterseniz tıklan :)) ☺️vee 5-6 ay sonunda 26 kg verdim üzerinden 2,5 yıl geçti ve çok kilo almadım korumaya çalışıyorum,bu süreçte şekeri,ekmeği ve gaz yapıcı besinleri azalttım bazılarını hayatımdan çıkarttım☺️ee tabi tatlıdan da vazgeçemiyoruz ne mi yaptım Pınar Denge Laktozsuz Sütle nefis tarifler denemeye başladım
- Laktoz, süt ve süt ürünlerinde bulunan #sütşekeri‘dir
- Laktozsuz süt kolay sindirilir, laktoz intoleransı olan kişilerin sütün besin değerlerinden faydalanmalarına yardımcı olur
- Laktozsuz sütte, laktoz glikoz ve galaktoza ayrılır.Glikoz ve galaktozun tatlılık derecesi laktoza kıyasla fazla olduğundan, laktozsuz süt daha tatlı algılanır. Böylece tariflerimde az şeker kullanıyorum ya da hiç kullanmıyorum
Malzemeler
- 3 sb #pınardengelaktozsuzsüt
- 150 gr #kurukayısı veya İncir,Hurma,Gün Kurusu kayısı veya taze meyveler
- 1 yk #chiatohumu
- Süslemek için #ceviz parçaları ve nane yaprağı
- Bir kabın içine Kayısıları koyup üzerine kaynamış su dökün ve 4-5 dk yumuşayan kadar bekletin.
- Tencereye 3 sb #pınardengelaktozsuzsüt ‘ü koyup orta harlı ateşte ılıyana kadar ısıtın.
- Isınan sütün içine suyu süzülmüş kayısıları koyup blendır yardımı ile parçalayın ve püre kıvamına getirin,üzerine chia tohumunu ekleyip karıştırın ve kaselere paylaştırın 10-15 dk buzdolabında dinlendirip cevizle süsleyip servis edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder