Bügün ramazın 2.günü :) ev halkının isteğine göre bugün menüde bol acılı, salçalı,kıymalı lahana sarması var
sizde severmisiniz ?
Peki Siz sarmayı nasıl yaparsınız?
Sade mi?
Yoğurtlu mu? hangisini tercih edersiniz ? :)Malzemeler:
- 1 ad küçük boy sarmalık lahana
- 1 ad kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gr kıyma
- 2 sb pirinç
- 1 yk domates ve biber salçası
- tuz
- 1/2 çk karabiber
- 1/2 çk kırmızı toz biber
- 1/2 çk kimyon
- 1/2 çk pul biber
- 1/2 çb sıvıyağ
Yapılışı:
- Lahanayı ister bütün halde isterseniz de 4 parçaya bölüp büyükçe su eklediğimiz bir tencerede yumuşayıp rengi dönene kadar haşlıyoruz
- 1/2 çb Sıvıyağ koyduğumuz bir tencereye ince ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavuruyoruz, üzerine kıymayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz, kavrulduktan sonra pirinçleri,salça ve baharatları ekleyip 1-2 dk daha kavurup üzerine 1 sb kadar su ilave edip 3-5 dk suyu çekmesi için kapağını kapatıyoruz.(pirinçler çok pişmiyor)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder