ZEYTİNYAĞLI ISPANAK
YAPRAK SARMA , ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA
LİMOLU&ÜZÜMLÜ PASTA
HAFTA SONU GÜLFER DE İFTARA DAVETLİYDİK CANIM GÜZEL YEMEKLER HAZIRLAMIŞ ELLERİNE SAĞLIK. BENDE ALEL ACELE PASTA HAZIRLADIM.
TARİFİDE http://www.pastacikiz.com/ dan ben sadece içine üzüm ekledim.
http://www.pastacikiz.com/dosyalar/haber_oku.asp?haber=91
LİMOLU&ÜZÜMLÜ PASTA
Malzemeler:
- 4 adet oda ısısında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya,1 damla sarı gıda boyası
- 3 limon kabuğu rendesi
- 1 su bardağı un
- Üzüm
İç Kreması:
- 2 paket sade kremşanti
- 2 adet limon rendesi,bir çay kaşığı kadar limon suyu
- bir damla sarı gıda boyası
Yapılışı:
- 4 yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Un, vanilya, kabartma tozu,limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırıyoruz. (Un ,vanilya ve kabartma tozu karışıma elenerek eklenirse daha güzel olur)
- Yağlanmış kelepceli kalıbımıza karışımımızı koyup önceden 170 C ısıttığımız fırınımızda pişiriyoruz.
- Krem şantimizi,limon rendemizi,limon suyumuzu ve gıda boyamızı koyup mikser yardımıyla çırpıyoruz.Kremamızı dolapta biraz bekletiyoruz yaklaşık 15 dakika kadar.
- Pandispanyamız piştikten sonra ortadan 2 ye kesiyoruz arsına limonlu kremşantimizden sürüp içine üzümleri paylaştırıyoruz ve diğer parçayı üzerine koyup pastamızın heryerini krema ile kaplıyoruz .Şekilli sıkma tüplerine koyduğumuz krema ile süslüyoruz.Yan tarafılarına biraz damla çikolatası ve üzüm taneleri serpiştirdim.
AFİYET OLSUN..
1 yorum:
mrb.hoşgeldin yeni adresin hayırlıolsun cnm.pastanın tarifini bekliyoruz.sevgiler
Yorum Gönder