Malzemeler:
Pandispanya :
- 4 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 200 gr sütlü çikolata
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı yoğurt
- 1/2 su bardağı sıvı yağı
İç Malzeme
- 2 ad büyük boy şeftali
- 1 paket kremşanti (hazırlaman için soğuk süt)
Üzerine:
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 paket krem şanti
- Meyveli jöle
- File kesilmiş fındık
Yapılışı :
- Mümkünse pandispanyamızı 1 gün önceden hazırlayalım.
- Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
- Yuvarlak kelepçeli kalıbımızı yağlayalım.
- Yumurta ,şeker ve vanilyayı birlikte çırpalım.
- Ayrı bir kaba un ve kabartma tozunu eleyelim
- Çikolatamızı benmari usulu eritelim
- Yumurtalı karışıma eritilmiş çikolatamızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Bu sırada yoğurdumuz ve sıvı yağımızı ekleyip çırpmaya devam edelim
- Ayrı bir kapta elenen unumuzu ilave edip tekrar çırpalım.
- Kalıbımızı yerleştirip yaklaşık 1 saat pişirelim. Piştikten sonra tezgahta soğutup fırının içerisinde saklayalım.
- 1 gün sonra iç ve dış kremayı ayrı ayrı kaplarda çırparak hazırlayalım.
- Pandispanyamızı üçe bölelim.
- Herbir katına kremamızdan sürelim ve şeftalileri yerleştirelim.
- Pastamızı kremşanti ile kaplayalım.
- Kalan kremayı sıkma torbasına koyalım ve 5-10 dk kadar buzdolabında bekletelim
- File fındıklarımızı pastamızın etrafına elimizle dikkatlice saralım
- Dolaptan sıkma torbamızı çıkaralım ve pastanın etrafına yıldız şeklini verelim.
- Orta kısmına meyveli jölemizden dökelim.
- İstege göre şekil verebilirsiniz veye jöleli bırakabilirsiniz.
- Pastamız hazır.
AFİYET OLSUN...
1 yorum:
Pasta çok hoş görünüyor ,tadı da görüntüsü kadar güzel.Ellerine sağlık canım .
Sevgiler :ŞENAY
Yorum Gönder