Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı (30 gr) tereyağ
- 55 gram (1 Türk kahvesi fincanı) toz badem
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardağı (125 ml) süt
- 200 gr (1 su bardağından 2 yemek kaşığı eksik) şeker
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 250 gr (1,5 su bardağı) un
- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet elma
Yapılışı:
- Kalıbı yağlayıp, toz bademin yarısını içine serpin.
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Sütü ilave edin.
- Kabartma tozu, un, zencefili ekleyip akıcı bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Elmanın kabuklarını soyup dilimleyin.
- Elma dilimlerini hamurun içine batırın.
- Hamurun üzerine kalan toz bademi serpin.
- Tereyağını çay kaşığı ile parça parça hamurun üzerine bırakın.
- Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında bir saatten biraz fazla pişirin. Saatin sonunda kürdan testi yapın.
Afiyet Olsun..
5 yorum:
meraba...
canım tarifin nefis görünüyor...ellerine sağlık...
blogmanşete yanlış adres vermişsin....
nokta yerine @ işareti koymuşsun...adresi düzelt istersen...
sayfana giriş yapmıyor...
öptüm canım.....
slm
harika olmuş ellerine sağlık canım.
öptüm seni
sevgiler
Sevgili Vildan blog manşette kek olduğunu gördüm geldim.Sayfanıza şöyle bir baktım. Bulgaristan doğumlu olduğunuzu görünce çok sevindim.Bende orada doğmuşum.Sayfanıza ve tariflerinize bayıldım hepsi için ellerinize sağlık harikasınız.İyi günler dilerim...
eline saglik
nefis olmus
Sevgiler
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Merhaba, tam bir lezzet durağı burası :))) Harika bir kek buuu. Elmayla badem nasıl güzel yakışmıştır kimbilir..
Ellerine sağlık,
Sevgiler...
Yorum Gönder