görüntü itibariyle pasta tatdı ise kek imsiydi ama sonuç güzeldi.
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı haşlanmış ıspanak
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 5 kahve fincanı un
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilya
İçine ve Üzerine:
- 2 pk krem şanti kakaolu
- 2 su bardağı süt
Yapılışı:
- 3 yumurtayı ve 1,5 su bardağı toz şekeri derin bir kaba alıp, mikserin en yüksek hızında çırpın.
- Yarım su bardağı haşlanmış ıspanağı rondoda sıvı haline gelene kadar çekin daha sonra içine zeytinyağını ilave ederek karıştırınve karışımı yumurtalı karışıma ilave edin.
- 5 kahve fincanı unu ,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip birkaç kez daha yüksek hızda karıştırın.
- Fırını 170C'ye getirin. kek kalıbının tüm iç yüzeyini fırça yardımıyla yağlayıp keki içine boşaltın.
- Isınmış fırında pişirin.
- Bu arada 2 su bardağı süt ile 2 poşet krem şantiyi karıştırın. Soğuması için buzdolabına koyun.
- Kek soğuduktan kenarlarını bıçkala kesin , çıkan parçaları rondoda un haline getirin.Sonra kekimizi ikiye ayırın arasına ve üzerine krem şantiyi sürün.
- Üzerine rondodan geçirdiğimiz kek parçalarını serpistirin.
Afiyet Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder