Tarifin orjinali burda http://zuhalyalcin.blogspot.com/2008/01/yemili-elmali-marmelat-gzeli.html ben biraz değiştirdim evdeki malzememe göre ..
Malzemeler:
- 3 Elma (orta boy)
- 1/2 su bardağı ceviz (Ben antep fıstığı kullandım)
- 1/2 su bardağı kuru üzüm
- 1 çorba kaşığı kadar tarçın
Keki İçin ;
- 4 kahve fincanı un
- 4 kahve fincanı şeker
- 4 yumurta
Üstü İçin:
- Kayısı marmelatı(marmelat bulamazsanız küçük kavanoz kayısı reçelini rondodan geçirmenizi tavsiye ederim.) (Ben incir reçeli kullandım)
- Hindistan cevizi
Yapılışı :
- Kelepçeli 26cm'lik kalıbımızı yağlıyoruz ve altına yağlı kağıt döşüyoruz yada benim yaptığım gibi çemberini yağlayıp alt tabanını kullanmadan direk yağlı kağıtla kullanabilirsiniz.
- Yağlı kağıt sermeden asla yapamazsınız bu önemli bir not.
- Elmaları ay ay kesip yan yana ve sık sık diziyoruz.Üzerine tarçın,üzüm ve antep fıstığını serpiyoruz.
- Şeker ve yumurtalarımızı çırpıp unumuzu da ilave edip homojen bir hal alana dek mikserle çırpıyoruz.Hamurumuzu elmalarımızın üzerine alıyoruz.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz aynı kek gibi.Fırından çıkarır çıkarmaz kelpçeden çıkarıp tel ızgara üzerine ters çevirip çok dikkatli bir şekilde elmalar zedelenmeden yağlı kagıdı sıyırıp alıyoruz.
- Servise çıkarırken üzerine hindistan cevizi serpmeyi unutmuyoruz.
Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder