http://mucizembenibul.blogcu.com/
Malzemeler:
- 1,5 su bardağı irmik
- 125 gr tereyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1/2 çay bardağı kadar kuş üzümü
- üzerine çilekli jöle
Yapılışı
- Yağı tencerede eritip irmiği ilave ederek hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun
- Kuş üzümü ,su,süt ve şeker ilave edilelerek kısık ateşte suyu çekene kadara pişirilir.
- Suyu çektikten sonra 10-15 dk kadar demlendirin.
- Çilekli jöle ile servis edin.
Afiyet Olsun
3 yorum:
İrmik tatlısını da helvasınıda çok severım senın tatlında süper görunuyor hem göze hıtap edıyor hemde mıdeye ellerıne kollarına sağlık canım
hayırlı cumalar..
emelinmutfagi.blogcu.com
selam canımemeğinesağlık
tarifini aldım
çok teşekkürler güzel katkıniçin
arkadaş listemdesin
sevgilerimi yolluyorum
ne şık bir tad olmuş
Yorum Gönder