
Malzemeler:
- 1 kg Girit (Kıbrıs) kabağı
- 2 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 2 ad orta boy domates
- 1 ad soğan
- 200-250 gr kadar kıyma
- Nane
- Pul Biber
- Zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 bardağı su
- Önce soğanlarımız pembeleşinceye kadar kavrulur üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir , ılık suda yıkadığımız pirinçlerde lave edilerek kavrulur ve küp küp doğranmış domateslerimizle birlikte biraz suyu çekilene kadar kavrulur.
- Üzerine bahatlarımız ve suyumuz ilave edilir ve suyu çekilene kadar kısık ateşte kaynatlır.Pirincimiz az pişmiş olacak.
- İçimiz soğuduğunda oyduğumuz kabakların içini dolduruyoruz ve tenceremize diziyoruz.
- daha sonra salçamızı suladırıp kabaklrımızın üzerine döküyoruz ve kabaklarımızın rengi değişene kadar kısık ateşte pişiriyoruz. Yoğurt ve dere otu ile süsleyip servis ediyoruz.

2 yorum:
mevla bizi affede
bayram o bayram ola
cümle günahlar gide
bayram o bayram ola
bayramınız kutlu olsun sevgiler
şєкєя tα∂ıη∂α ηi¢є вαуяαмℓαяα....
Yorum Gönder