Bu tatlıyı Zuhal Yalçın ' ın sayfasında gördüm çok hoşuma gitti.Ayva almıştım zaten böyle denemek istedim.Tarifi aynen aktarıyorum.
Ayrıca bu tarifimi Çapan kızının düzenlediği etkinliğe gönderiyorum kendisine kolaylıklar dilerim.
Malzemeler:
- 5 bardak ayva püresi
- 5 bardak şeker
- çok az kırmızı toz gıda boyası
- üzerini süslemek için arzuya göre hindistan cevizi,file badem ve ya kaymak olabilir.
- Ayvalarımızın kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayıp üzerine çıkana kadar su ilave edip ayvalarımız iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Pişirdikten sonra süzüp ılınmalarını bekliyoruz.
- Ilınan ayvalarımızı blender dan geçirip püre haline getiriyoruz.
- Şimdi elde ettiğimiz bu pürenin 5 bardağını derin bir tencereye alıyoruz üzerine 5 bardak da toz şeker koyup,çay kaşığının ucu ile toz gıda boyasını da ekleyip fokur fokur suyunu çekene kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Suyunu iyice çekip koyu bir kıvam aldıktan sonra bir borcama aktarıyoruz.İyice soğuduktan sonra üzerini süsleyip baklava diliminden biraz daha büyük olacak şekilde kesip servis yapabilirsiniz.
2 yorum:
Iyi günler,bu tatliyi Zuhalin karnevalinda da görmüstüm.Rengini cok begenip yapmaya karar verdim.Simdi borcama düktüm bekliyorum.Insallah olmustur.Seninkinin süslemesi de cok güzel olmus....Ellerine saglik.
MERHABA Canımcım;
31. Ev sahibemiz olan ÜMRAN (ÇAPANKIZIMUTFAKTA.BLOGSPOT) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK BU ARADA benim sitemdede tariflerin resimleri ve senin sitene yönlendirme var iyi haftalar http://birdemliksohbet.com
Sevgilerimle SEVİL SAHİN
Yorum Gönder