8 Ocak 2009 Perşembe

Rulo Pasta (PDÇE 33)

Bu pastayı Yeni Yıl akşamı yaptım.Pandispanya tarifi Hünerli Müge ' den.
Tarifi arşivimde bulunması açısından tekrar yayınlıyorum.Orjinali için buraya tıklamanız yeterli.
Bu pastam Yoğurtlu Kakaolu pandispanya , içi böğürtlenli ceviz parçacıklı, kremasıda fildişi küvertür ve krema karışımıyla hazırladığım ganajdan.Üzerine Kakaolu küvertür ve krema karışımlı ganaj , hindistan cevizi serpildi ve şeker hamuruyla süslendi.
ayrıca bu pastayı PDÇE33 düzenleyen Sevgili Melisa' ya Mutfak Notları na gönderiyorum kendisine kolaylıklar dilerim.


Yoğurtlu Kakaolu Pandispanya için Malzemeler
  • 4 Adet Yumurta
  • 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
  • 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
  • 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Kakao
  • 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
İç Kreması(Ganaj)
  • 200 gr krema
  • 200 gr fildişi küvertür
  • Krema kalın tabanlı bir tencerede ısıtılır.İçine küvertür parçalanarak içine eklenir tahta bir kaşık yardımıyla çikolatalar tamamen eriyip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırılır.
  • Bögürtlen
  • Ceviz parçaları
Süslemek için:
  • Çikolatalı Ganaj
  • hindistan cevizi
  • Renkli Yenilebilir Parıltı Pulları
Yapılışı:
  • Yumurta aklarını ve 2 kahve fincanı toz şekeri krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
    Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan 2 kahve fincanı toz şekeri ,kaynar su , sıvıyağı ve yoğurdu çırpın.
  • Toz malzemeleri birlikte eleyin karışımın içine ilave ederek elde spatula ile yavaş yavaş çırparak hamura toz malzemeleri yedirin
  • Yağlı kağıt serdiğimiz normal boyuttaki fırın tepsimize hamuru dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
  • Pandispanyamız pişe duruken bizde ganajı hazırlıyoruz.Krema kalın tabanlı bir tencerede ısıtılır.İçine küvertür parçalanarak içine eklenir tahta bir kaşık yardımıyla çikolatalar tamamen eriyip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırılır
  • süre sonunda batırdığınız kürdan temiz çıkarsa veya eller hamura bastırınca kabarırısa pişmiş demektir.
  • Fırından çıkarır çıkarmaz tepsi boyutundaki başka bir yağlı kağıdı hafif elinizle nemlendirin ve pandispanyamızın üzerine serip rulo halinde sıkmadan sarın 5 dk kadar beklediğinde ruloyu yavaşça açın içine hazırladığımız ganajı sürün ve böğürtlen ve ceviz parçaları ile süsleyerek tekrar rulo halinde sarın.
  • Sardıktan sonra üzerine hazırladığımız çikolatalı ganajı sürün,üzerini hindistan cevizi serpiştirerek süsleyin süsleyin..
Afiyet Olsun.
**Resimler biraz flu çıkmış akşam saatinde yapıp çektiğim için
** Diğer Pasta tarifleri için buraya tıklamanız yeterli.
** Şeker Hamurlu Pastalar
**Rulo Pastalar

Hiç yorum yok:

Etiketler