Bu pastayı Yeni Yıl akşamı yaptım.Pandispanya tarifi Hünerli Müge ' den.
Tarifi arşivimde bulunması açısından tekrar yayınlıyorum.Orjinali için buraya tıklamanız yeterli.
Bu pastam Yoğurtlu Kakaolu pandispanya , içi böğürtlenli ceviz parçacıklı, kremasıda fildişi küvertür ve krema karışımıyla hazırladığım ganajdan.Üzerine Kakaolu küvertür ve krema karışımlı ganaj , hindistan cevizi serpildi ve şeker hamuruyla süslendi.
ayrıca bu pastayı PDÇE33 düzenleyen Sevgili Melisa' ya Mutfak Notları na gönderiyorum kendisine kolaylıklar dilerim.
Yoğurtlu Kakaolu Pandispanya için Malzemeler
**Resimler biraz flu çıkmış akşam saatinde yapıp çektiğim için
** Diğer Pasta tarifleri için buraya tıklamanız yeterli.
** Şeker Hamurlu Pastalar
**Rulo Pastalar
Tarifi arşivimde bulunması açısından tekrar yayınlıyorum.Orjinali için buraya tıklamanız yeterli.
Bu pastam Yoğurtlu Kakaolu pandispanya , içi böğürtlenli ceviz parçacıklı, kremasıda fildişi küvertür ve krema karışımıyla hazırladığım ganajdan.Üzerine Kakaolu küvertür ve krema karışımlı ganaj , hindistan cevizi serpildi ve şeker hamuruyla süslendi.
ayrıca bu pastayı PDÇE33 düzenleyen Sevgili Melisa' ya Mutfak Notları na gönderiyorum kendisine kolaylıklar dilerim.
Yoğurtlu Kakaolu Pandispanya için Malzemeler
- 4 Adet Yumurta
- 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
- 3 Türk Kahvesi Fincanı Un
- 1 Türk Kahvesi Fincanı Yoğurt
- 2 Yemek Kaşığı Kakao
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
- 1 Paket Kabartma Tozu
- 1 Paket Vanilya
- 200 gr krema
- 200 gr fildişi küvertür
- Krema kalın tabanlı bir tencerede ısıtılır.İçine küvertür parçalanarak içine eklenir tahta bir kaşık yardımıyla çikolatalar tamamen eriyip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırılır.
- Bögürtlen
- Ceviz parçaları
- Çikolatalı Ganaj
- hindistan cevizi
- Renkli Yenilebilir Parıltı Pulları
- Yumurta aklarını ve 2 kahve fincanı toz şekeri krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Ayrı bir kasede yumurta sarılarını, kalan 2 kahve fincanı toz şekeri ,kaynar su , sıvıyağı ve yoğurdu çırpın. - Toz malzemeleri birlikte eleyin karışımın içine ilave ederek elde spatula ile yavaş yavaş çırparak hamura toz malzemeleri yedirin
- Yağlı kağıt serdiğimiz normal boyuttaki fırın tepsimize hamuru dökün önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirin.
- Pandispanyamız pişe duruken bizde ganajı hazırlıyoruz.Krema kalın tabanlı bir tencerede ısıtılır.İçine küvertür parçalanarak içine eklenir tahta bir kaşık yardımıyla çikolatalar tamamen eriyip pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırılır
- süre sonunda batırdığınız kürdan temiz çıkarsa veya eller hamura bastırınca kabarırısa pişmiş demektir.
- Fırından çıkarır çıkarmaz tepsi boyutundaki başka bir yağlı kağıdı hafif elinizle nemlendirin ve pandispanyamızın üzerine serip rulo halinde sıkmadan sarın 5 dk kadar beklediğinde ruloyu yavaşça açın içine hazırladığımız ganajı sürün ve böğürtlen ve ceviz parçaları ile süsleyerek tekrar rulo halinde sarın.
- Sardıktan sonra üzerine hazırladığımız çikolatalı ganajı sürün,üzerini hindistan cevizi serpiştirerek süsleyin süsleyin..
**Resimler biraz flu çıkmış akşam saatinde yapıp çektiğim için
** Diğer Pasta tarifleri için buraya tıklamanız yeterli.
** Şeker Hamurlu Pastalar
**Rulo Pastalar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder